Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

10. 11. 2020. 15:39 >> 16:18
1

MINISTARTSVO PRAVDE

"Davidović širi neistine na javnoj sceni"

Biznismen Miodrag Davidović, tvrdnjama da institucije Crne Gore nijesu tražile izručenje Svetozara Marovića, širi neistine na javnoj sceni, ocijenili su iz Ministarstva pravde i poručili mu da pokušaje svog političkog inženjeringa upražnjava u krugovima kojima pripada.

 
Davidović je ranije kazao da Marović u Beogradu „pravi biznis“, i da crnogorske institucije nijesu tražile njegovo izručenje.

Iz Ministarstva su podsjetili da su molbom 2. aprila prošle godine od nadležnih organa Srbije zatražili izručenje Marovića radi izdržavanja zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen u Crnoj Gori.

Kako su naveli, 25. juna ove godine upućena je i urgencija na koju Ministarstvo pravde još nije dobilo odgovor.

„Uz navedeno, osim više javnih istupa, javnost je imala priliku da se uvjeri i o direktnom podsjećanju na Molbu za izručenje ministra pravde tokom bilateralnog susreta sa ministarkom pravde Srbije, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji“, kaže se u reagovanju tog resora.

Navodi se da su, i prije podnošenja molbe, raspisivanjem međunarodne Interpolove potjernice bili stvoreni svi pravni preduslovi da Marović bude uhapšen u Srbiji u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori, kako je to slučaj sa drugim osobama koje Crna Gora potražuje i čija se izručenja iz Srbije redovno i ažurno realizuju.

„Ipak, okolnost da se Marović u protekle tri godine naočigled javnosti slobodno kretao i pojavljivao na javnim mjestima na teritoriji Srbije, i pored crvene Interpolove potjernice koja je za njim raspisana, navela je Ministarstvo pravde da, ne čekajući hapšenje Marovića, uputi i molbu za njegovo izručenje“, kaže se u reagovanju.
 


Iz Ministarstva podsjetili i da su o svim tim informacijama redovno obavještavali javnost, dodajući da ih iznenađuje „neuspjela potreba gospodina Davidovića da naruši ugled ove institucije i povjerenje građana u njen rad“.

„Dakle, riječ je o pokušaju širenja neistina na javnoj sceni“, ocijenili su iz Ministarstva.

Kako su naveli, Ministarstvo pravde je djelovalo i djeluje poštujući Ustav i zakon.

„Zato molimo gospodina Davidovića da Ministarstvo pravde izbaci iz korpusa svojih političkih zloupotreba, a da pokušaje svog političkog inženjeringa upražnjava u krugovima kojima pripada“, zaključuje se u reagovanju.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније