Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 11. 2020. 14:10   >>  14:10 4

KRIVOKAPIĆ

Država da pomogne zaraženim zdravstvenim radnicima

Sindikat zdravstva Crne Gore zatražio je od resornog ministarstva da finansijski pomogne zaposlenim u zdravstvu, koji su zaraženi korona virusom.

Predsjednica Sindikata zdravstva Crne Gore Ljiljana Krivokapić navodi da je veliki broj zaposlnih inficiran kovidom - 19 virusom i mora u samoizolaciju zajedno sa svojim porodicama.

„Apelujemo na Ministarstvo zdravlja da sve uposlene u sistemu zdravstva prepozna i da na bilo koji način iz budžeta pomogne ljudima koji su ovaj period imali oboljenje od kovid infekcije ne razdvajujući nikog, jer smo svi u sistemu značajna karika“, poručila je Krivokapić.

Kako ističe svaka novčana pomoć od Ministarstva zdravlja značila bi u ovom trenutku.

„Nadamo se da će iznaći bilo kakava sredstva da pomognu ljudima koji su bili ili su u ovom trenutku inficirani i naravno vratili se poslije infekcije na svoja radna mjesta“, poručuje Krivokapić.

Ona ističe da i zdravstveni radnici, kao i svi građani Crne Gore, žive od ličnog dohotka.

„Naravno, mi smo spremni da kao država i kao zdravstveni sistem reagujemo na najbolji mogući način kao što se to i dešava. Ljekarska komora je za oboljele ljekare koji su na uvid dali dokumentaciju da su imali virus pomogala u iznosu od nekoliko stotina eura, ali samo ljekarima“, ističe Krivokapić.

Zdravstveni radnici bez izuzetka su vijek tu da pomognu sistemu, kaže Krivokapić i dodaje da rade odgovorno.

„Sindikat zdravstva bi pomogao na način što bi obavijestio zaposlene da u pisanoj formi ili u vidu dokumentacije o preležanoj kovid infekciji dostavi i na taj način bi Ministarstvu zdravlja pomogli da se detektuju zdravstveni radnici kojim treba pomoći“, zaključila je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније