Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 11. 2020. 19:10   >>  19:19 1

BOŽOVIĆ-ĐONLEŠAJ

Crnoj Gori potrebna ljubav, vjera i povjerenje

Tolerancija je prihvatanje različitosti i, jednostavno, svijest o tome da svako ljudsko biće zaslužuje poštovanje, poruka je koju su poslali, na međunarodni Dan tolerancije, Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović i Nadbiskupom Barski, primas Srpski i apostolski upravitelj Kotorske biskupije Rok Đonlešaj.

Crnoj Gori je potrebna ljubav, vjera i povjerenje, kazao je Đonlešaj, citirajući sv. Ivana Jevanđelistu da je Bog ljubav i da moramo tu ljubav ljubiti.

Naveo je da Nadbiskupija kao najstarija institucija u Crnoj Gori i da ima odgovornost za dobre odnose među ljudima i narodima i zajednički suživot, ne isključujući dijalog sa drugim vjerskim zajednicama.

Tokom susreta, ambasador je istakao da dvije hrišćanske zajednice u Crnoj Gori odlikuje podudarnost stavova po mnogim značajnim pitanjima, a posebno po pitanjima zaštite hrišćana i hrišćanskog nasljeđa i unaprjeđenju njihovih ljudskih prava.

Izrazio je zahvalnost Nadbiskupu Barskom na poruci koju je poslao tokom održavanja litija da je sveta dužnost svih nas " da sačuvamo mir i slogu, da sijemo i svjedočimo ljubav Božju", kao i da ''litije u organizaciji Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ne vidi kao udar na državu''.

''Takođe, ambasador se posebno zahvalio Nadbiskupu Barskom što je uprkos velikom ličnom riziku prisustvovao ispraćaju Blaženopočivšeg Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, i još jednom pokazao jedinstvo i zajedništvo hrišćana u Crnoj Gori u ovim izazovnim i teškim vremenima'', zaključeno je u saopštenju Ambasade Republike Srbije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније