Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

17. 11. 2020. 17:17 >> 17:17
2

SELA KOD ŠAVNIKA

Traga se za dvije starice sa sjevera

Policija, spasioci i Vojska već dvadesetak dana tragaju za Milosavom Božović (82) iz sela Dubrovsko kod Šavnika, a u akciji potrage, kako je Pobjedi saopšteno, utvrdili su da nema traga ni od Sonje Marije Alm (73) iz susjednog sela Duži.

"U ponedjeljak smo došli do improvizovanog stambenog objekta u Dužima gdje već petnaestak godina živi Alm, ali su vrata bila zaključana. Obili smo ih i ušli unutra, no nje nije bilo. U objektu smo zatekli nekoliko živih i mrtvih pasa, što ukazuje na sumnju da Alm tu nije boravila posljednjih dana. Ona živi sama i sada istražujemo da li je, možda, negdje pošla", kazao je izvor iz policije i istakao da se ona još formalno ne vodi kao nestala osoba.

Portal Antena M objavio je da je u potrazi svakodnevno angažovano prosječno 50 policajaca, pripadnika Službe zaštite i spašavanja, lovaca i građana. U traganju su, kako su naveli, angažovani helikopreti i pripadnici Gorske službe spašavanja, psi tragači, ronioci.

"Pretraženo je bukvalno sve na tim prostorima, ali bez uspjeha. Pregledani su kanjoni, riječna korita, škripovi, litice. Silazilo se i u bunare", kazao je Anteni M komandir policije iz Šavnika Zoran Pejanović i naglasio da dva slučaja nemaju dodirnih tačaka.

Milosava Božović, kako je prenio ovaj portal, živi u porodičnoj zajednici i nestala je nakon što je otišla po stoku sa ispaše.

Sonja Marija Alm je, kako pišu, rođena u Srbiji i iz Švedske, gdje je stekla penziju, prije nekoliko godina došla je u Šavnik i na Dužima kupila plac.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније