Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 11. 2020. 09:52 >> 09:54
26

REAGOVANJE CKM-a

''Poražavajuće da poslanica vrijeđa crnogorsku zastavu''

Ono što je poražavajuće za Skupštinu Crne Gore je da njena poslanica državnu zastavu naziva kičem, a kompaniju koja zapošljava veliki broj radnika tajkunskom zbog njenog patriotskog odnosa prema Crnoj Gori, saopštili su iz Crnogorske kulturne mreže.

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak se javno oglasila pozivajući Ministarstvo kulture da sankcioniše isticanje crnogorske zastave na poslovnoj zgradi u kojoj se nalazi sjedište kompanije Bemax.

''Narodna poslanica je iz svog ugla tumačila Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti sa namjerom da dezavuiše javnost i patriotski gest Bemaxa predstavi kao zloupotrebu državnih simbola'', navode u saopštenju.

Poručuju da bi poslanica Bošnjak kao član zakonodavnog doma trebala da ima elementarno znanje kada je u pitanju Zakon na koji se poziva u kojem se kaže da je upotreba grba i zastave dozvoljena svuda gdje se ne narušava dostojanstvo i ugled Crne Gore.

''Gest isticanja crnogorske zastave na fasadi poslovne zgrade se niukom slučaju ne može smatrati kao nepoštovanje i zloupotreba državnih simbola kako zlonamjerno tvrdi poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak'', istakli su iz CKM.

Smatraju da ako bi neko trebalo da odgovara to bi u svakom slučaju trebalo da bude narodna poslanica koja vrijeđa crnogorsku zastavu i, kako navode, neargumenrovano optužuje privredno društvo iz samo njoj znanih razloga.

''Pitamo se da li bi Branki Bošnjak smetala da je na poslovnoj zgradi istaknuta trobojna zastava iz 1918.godine koja simbolizuje nestanak Crne Gore, a za koju se zalaže da postane zvanična zastava naše države politički savez kojeg ona predstavlja'', saopštili su iz CKM.

Oni navode da ovakav stav prema državnim simbolima članice političke partije koji će vršiti izvršnu vlast Crnoj Gori šalje uvredljivu poruku i narušava njen ugled.

''Za Crnu Goru bi bilo dobro kada bi sve kompanije a naročito one u državnom vlasništvu slijedile Bemaxsov primjer odnosa prema državnim simbolima'', zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније