Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović [ TVCG ]

23. 11. 2020. 16:13 >> 16:20
3

NOVE MUKE

Slavka preko noći ostala bez tridesetak ovaca

Jedina Romkinja u Crnoj Gori koja se decenijama bavi stočarstvom, Slavka Adžović iz Nikšića, preko noći ostala je bez tridesetak ovaca. Njoj su u noći između subote i nedjelje, psi upali u tor, a nekoliko ovaca ubili i ranili. Slavka je očajna, jer je godinma prate razni pehovi, u više navrata joj je i gorjelo sijeno. Nada se pomoći i opštine i države u saniranju štete.

Još jednom se Slavki Adžović, Romkinji iz Nikšića muka zakačila za dom. Ovoj vrijednoj domaćici koja se godinama bavi stočarstvom, tek što se sa krnovskih katuna sa stadom ovaca vratila u Nikšić, u naselje kod Gračanice, psi lutalice upali su u tor i napravili veliku štetu.

"Ja sam došla do tora i vidjela da mi nema ovaca, potrčala sam i probudila sestru, brata... Tražili smo svuda, neđe našli dvije, neđe tri, neđe pet...", priča Slavka za RTCG.

Nije ovo prvi put da Slavki psi napadaju stada, dva puta gorjelo joj je i sijeno. Slavka je očajna, pita se zašto joj se iznova dešavaju slični problemi.

"Pravo da ti kažem, više su psi zaštićeni nego ja, ali borim se, ne znam više na koju stranu da se borim, i dokad, ali pravo da ti kažem više nemam ni snage, ali ne dajem se još", kaže ona.

Sada se nada pomoći nadležnih u saniranju štete, ali i dobijanju dozvole za gradnju štale, za šta su proteklih mjeseci humani ljudi uspjeli da skupe novac, ali su joj komšije, kako kaže, za sada stopirale gradnju.

"Ja poštujem svačija pravila, ali ođe ima i vila i kula koja nemaju ni odobrenja niti dozvole. U opštinu, u ministarstvo, u poljoprivredu, ja ne znam više u koje ljude da se nadam, ja sam rođena u ovoj državi, u ovom gradu, nijesam došla sa Marsa", kaže Slavka.

Što je više muke biju, Slavka je upornija da istraje i bori se za pošteno zarađeno parče hleba. Nada se, kaže, i da će njene molbe uslišti i novi predsjednik opštine, Milutin Simović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније