Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 11. 2020. 18:29 >> 18:30
10

PJEVAČ VRAĆEN S GRANICE

Georgievu ponovo zabranjen ulazak u Crnu Goru

Uprava policije ponovo je pjevaču Vladu Georgievu zabranila ulazak u Crnu Goru.

To je potvrđeno Radiju Slobodna Evropa u beogradskoj advokatskoj kancelariji Tomanović, koja zastupa Georgieva.

„U petak 20. novembra advokatska kancelarija je primila rješenje od 02.11.2020. godine kojim se opet zabranjuje Vladimiru Georgievu ulazak u Crnu Goru. Iz dispozitiva rješenja nejasno je da li se 2030. godina odnosi na rok trajanja zabrane ulaska u Crnu Goru, ili se odnosi na rok isteka ličnog dokumenta lica (Georgiev) na koje se zabrana odnosi“, piše u odgovoru iz advokatske kancelarije na upit RSE.

Georgievu je policija prvi put zabranila ulazak 27. avgusta ove godine kada je pokušao iz Bosne i Hercegovine uđe u Crnu Goru. Policija ga je vratila sa graničnog prelaza Sitnica "zbog zabrane ulaska u Crnu Goru", podsjeća RSE.

"V.G. je shodno članu 8. Zakona o strancima zabranjen ulazak u Crnu Goru", navela je Uprave policije u saopštenju od 27 avgusta.

Iz advokatske kancelarije Tomanović za RSE su precizirali da je postupajući po njihovoj žalbi od 28. avgusta ove godine crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) 16. oktobra poništilo prvobitnu odluku.

Iako je MUP poništio prvobitno rješenje, navode advokati, policija Herceg Novog je 2. novembra istovremeno donijela novo rješenje kojim je Georgievu ponovo zabranila ulazak u Crnu Goru, prenosi RSE.

Advokatska kancelarija Tomanović navodi da će u zakonskom roku od osam dana uložiti žalbu crnogorskom MUP-u na novo rješenje.

DNP: Hitno opozvati odluku

Na odluku Uprave policije reagovala je Demokratska narodna partija (DNP).

Iz te partije su kazali da Uprava policije Herceg Novi nije navela nijedan valjan razlog zbog čega zabranjuje ulazak Georgievu i otkud njoj takve ingerencije.

"Naravno, samovoljni pojedinci iz policije će za ovakve i slične oblike samovolje sigurno biti pozvani na odgovornost od strane novog ministra policije, a DNP ih poziva da pod hitno opozovu svoju rigidnu odluku, kojom se krše osnovna prava čovjeka i građanina", saopštila je portparolka DNP-a Jelena Kljajević.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније