Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Autor: I. P. [ Izvor: rtcg.me ]

25. 11. 2020. 07:59 >> 07:59

BOLNICA U PLJEVLJIMA

Stanje stabilno, ljekara ima dovoljno

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Erduan Lalović rekao je da na Internom odjeljenju te zdravstvene ustanove ima dovoljno, kako bi u ovim uslovim epidemije pružili adekvatnu pomoć za sva hitna stanja.

Lalović je u Jutarnjem programu TVCG rekao da jeste bilo problema na Internom odjeljenju, ali ne u mjeri kako su o tome pisali pojedini crnogorski mediji.

"Neminovno je da se i kod nas dešavaju problemi. Od ranije su tri ljekara interniste inficirana koronavirusom, i oni su na produženom oporavku, a zatim je došlo do inficiranja i dva specijalizanta interne medicine. U jednom kratkom periodu bio problem Internog odjeljenja, ali smo brzo reagovali i iz Kliničkog centra Crne Gore dobili dva specijalizanta interne i urgentne medicine i jednog specijalistu interne medicine, takođe iz KCCG", rekao je Lalović. 

On kaže da odgovorno tvrdi da se funkcionisanje Opšte bolnice u Pljevljima odvija po planu i programu u doba epidemija.

"Sva urgentna stanja se primaju na svim odjeljenjima, pruža im se adekvatna medicinska pomoć", rekao je Lalović.

Kaže da se na liječenju u toj bolnici nalazi 21 kovid pacijent, i svi su stabilnog zdravstvenog stanja: "Ako se stanje pogorša, po protoklima se šalju prema Opštoj bolnici Nikšić". 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније