Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 11. 2020. 18:30   >>  18:32 1

MEDENICA-MEDOKS

Britanska podrška sudstvu kroz nove projekte

Između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva postoji obimna saradnja, naročito u podršci koja se pruža crnogorskom sudstvu u toku evropskog integracionog procesa, konstatovano je tokom sastanka predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Karen Medoks.

Ambasadorka Medoks predstavila je nove aktivnosti koje Britanska ambasada preduzima u oblasti jačanja povjerenja u rad sudstva i borbe protiv finansijskog kriminala, napominjući da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da podržava Crnu Goru, posebno u oblasti vladavine prava, ključnom dijelu pristupanja Evropskoj uniji.

Predsjednica Vrhovnog suda osvrnula se na prethodne uspješno realizovane aktivnosti koje je sudska vlast postigla sa Britanskom ambasadom, u okviru saradnje sa AIRE Centrom iz Londona, prvenstveno na polju primjene Konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

“Sljedeća aktivnost u saradnji sa AIRE Centrom iz Londona, biće objavljivanje Analize kaznene politike za najteža krivična djela, na osnovu koje će se sagledati trenutno stanje u sudskoj praksi i razmotriti potreba za daljom harmonizacijom, kako bi izrečene kazne bile adekvatne težini učinjenog krivičnog djela, a time i ostvarili ciljevi generalne i specijalne prevencije kriminala”, naglasila je Medenica.

Sagovornice su saglasne da je promocija zastupljenosti žena na rukovodećim položajima od izuzetnog značaja za društvo i da svojim profesionalnim i ličnim djelovanjem treba da budu primjer za sve djevojčice.

Predsjednica Medenica je ambasadorki Medoks poželjela dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješan mandat, saopšteno je iz Vrhovnog suda. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније