Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2013. 09:11 >> 10:51
3

KRAJ AKCIJE

Ogromne gužve ispred Elektrodistribucije

Ispred podgoričke Elektrodistribucije jutros je velika, očekivana gužva, pošto je posljednji dan akcije „Podijelimo teret“, u kojoj su svi građani koji imaju dug mogli da potpišu ugovor o izmirivanju duga u ratama. Pojedini građani, međutim, požalili su se jutros našem Portalu, na nered u ''redu'' na šalterima.

Građani su se, bukvalno, gurali jedni preko drugih pa je u jednom trenutku ulaz u Elektrodistribuciju bio blokiran. 

Iz Elektroprivrede su, inače, poručili da akcija ,,Podijelimo teret’’ neće biti nastavljena u novembru.

Podsjećaju da je akcija  počela u junu i da su svi potrošači koji su redovno uplatili samo račune za maj, jun i jul, stekli mogućnost da dug otplate u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura. To pravo steklo je 25.000 potrošača, od kojih je oko 7.000 potpisalo protokol u septembru.

Uslijed velikog interesovanja u junu, EPCG je dala još jednu šansu domaćinstvima sa dugom i ponudila im da redovno plate junski, julski i avgustovski račun, i tako steknu pravo za potpisivanje ugovora u oktobru.

EPCG je takođe, zbog velikog interesovanja kupaca, omogućila da se akciji u oktobru priključe i sva domaćinstva koja u oktobru budu u kumulativu imala uplaćene račune za jun, jul i avgust, bez obzira na datum uplate.

Oko 7.000 potrošača se priključilo akciji "Podijelimo teret" u septembru, dok je od 1. do 25. oktobra još oko 8.400 kupaca potpisalo protokol o izmirenju obaveza po osnovu utrošene struje u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura.

U Elektroprivredi kažu da oko 190.000 domaćinstava ima dug od 135 miliona eura. Od toga oko 80.000 domaćinstava ima dug preko 300 eura, dok oko 110.000 ima dug manji od 300 eura.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније