Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z.

27. 11. 2020. 14:43 >> 19:58
2

NAGRAĐENI RADNICI RTCG

"Nagrada od kolega velika obaveza i čast"

Dobiti nagradu kolektiva u kojem radite, od kolega je velika čast i obaveza - za mlade da dokažu zbog čega su je dobili, a nama starijma veliko priznanje, istakla je dobitnica nagrade za životno djelo Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) Jovanka Kovačević-Đuranović.

Povodom 27. novembra, Dana RTCG, koji ove godine obilježava 76. godišnjicu Radija i 56. Televizije, uručene su godišnje nagrade zaposlenima.

"Radimo u moćnoj medijskoj kući koja je ogledalo društva, koja je stalno u fokusu, a kojom nijesu zadovoljni u potpunosti ni vlast ni opzicija. Nama je stalo da imamo povjerenja gledalaca zbog kojih postojimo", poručila je na svečanosti Kovačević - Đuranović.

Pored nje, nagradu za životno djelo dobio je i Mirsad Rastoder s Radija Crne Gore.

Odlukom žirija, novinarska godišnja nagrada Televizije Crne Gore (TVCG) pripala je Nebojši Šofrancu, dok je ovo priznanje, kad je u pitanju Radio Crne Gore, pripalo Sanji Ćosović.

Najbolji mladi novinar RTCG je Marija Barjaktarović sa Radija Crne Gore.

Nagradu za tehničko-tehnološka ostvarenja dobila je Sanja Grdinić s Radija Crne Gore, dok je odlukom žirija nagrada za produkcijska ostvarenja RTCG pripala Igoru Vujoviću.

Nagrada za rediteljsko ostvarenje "Husein Bato Dukaj" ove je godine otišla u ruke reditelja Gojka Berkuljana.

Redakcija Jutarnjeg programa TVCG dobila je nagradu za doprinos kvalitetu programa.

Pomoćnik generalnog direktora Đorđije Kustudić kazao je da su 2020. obilježila tri ključna izazova.

"Završetak procesa modernizacije tehnoloških kapaciteta, nastavak rasta i razvoja programskih sadržaja i produkcionih standarda i vjerovatno najzahtjevniji, jer je bio korak u nepoznato, suočavanje sa pandemijom Kovida 19 i pokušaju naše Kuće da uspješno odgovori na sve situacije proistekle iz ovog vanrednog stanja koje je zahvatilo cijelu planetu", naveo je Kustudić.

On je podsjetio da je najveći dio posla na modernizaciji tehnoloških kapaciteta završen krajem 2019. godine, ali istkao da su izazovi rada sa novim sistemom obilježili tekuću.

"Brzina kojom su naši reditelji, kamermani, ton majstori, inženjeri, montažeri, grafički dizajneri ovladali procesom rada na novim HD reportažnim kolima i realizovali neke od najzahtjevnijih sportskih prenosa, svrstava nas u red najmodernijih javnih servisa ne samo u regionu", kazao je Kustudić.

Kako je naglasio, prvi put u modernoj eri, RTCG je u situaciji da svoj TV prenos plasira na tržište u zamjenu za TV prava čija se vrijednost mjeri stotinama hiljada eura.

"Puštanjem u rad virtuelnog studija, koji su naši gledaoci premijerno vidjeli u specijalnoj emisiji posvećenoj parlamentarnim izborima, zaokružen je proces tzv. digitalizacije i dobijen novi prostor za sve forme - od informativnog i zabavnog pa sve do filmskog programa. Uz pet radijskih studija koji su opremljeni najsavremenijom tehnologijom i temeljno obnovljeni, kao i osavremenjenom scenografijom tri TV studija, uz vrhunsku HD sliku i ton, osvježeno je i podmladjeno lice našeg Javnog servisa", saopštio je Kustudić.

On je istakao da je emisija "Agrosaznanje" dočekala emitovanje hiljadite emisije, te da je emisija "Korona ostani doma" emitovana više od dva mjeseca iz dana u dan, a da je najveće povjerenje i najveću gledanost i u ovoj godini bilježio je Jutarnji program TVCG.

Kada je riječ o Radiju Crne Gore, kako je naveo, statistika pokazuje da u regularnim uslovima emituje 24 časa, sedam dana nedjeljno visokokvalitetan program uz prosječnu dnevnu proizvodnju od 14 sati.

Kustudić je kazao da Portal RTCG pod motom Sve o svemu, pokušava i uspijeva da objedini Radio, TV, društvene mreže uz interaktivnu komunikaciju. Istakao je da svakodnevno Portal proizvode oko 120 novih vijesti što donosi oko 50 hiljada posjeta dnevno, uz konstantni rast.

"Svjesni turbulentnih događaja i svakodnevnih promjena u društvu koje nas okružuje i utiče na naš rad, nekada kao afirmator naših pregnuća a nerijetko i oštri i nemilosrdni kritičar, moramo naučiti da se i mi mijenjamo i tražimo nove razvojne i organizacione paradigme", zaključio je Kustudić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније