Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 11. 2020. 15:04 >> 15:06

VELJOVIĆ-LAZOVIĆ

Trilateralni dogovor u borbi protiv organizovanog kriminala

Dogovoreni dalji koraci u realizaciji zajedničkih operacija koje će pospješiti efikasnije sprovođenje kriminalističkih istraga teškog i organizovanog kriminala na teritorijama Crne Gore, Kosova i Albanije, što će sveukupno doprinijeti regionalnoj bezbjednosti, saopšteno je nakon sastanka direktora Uprave policije, Veselina Veljovića i pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazović sa policijskim službama Albanije i Kosova.

Veljović i Lazović su se sastali sa Fatmirom Bajramijem iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala policije Kosova i sa Toninom Vocajem, pomoćnikom direktora za Sektor kriminalističke policije albanske policije.

Tema sastanka je bila konkretna saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Veljović je snažno podržao kontinuitet partnerskih odnosa sa policijskim službama Albanije i Kosova i izrazio otvorenost i spremnost crnogorske policije da nastavi sa razvijanjem kvalitetnih i profesionalnih odnosa.

Tokom razgovora direktor Veljović je od predstavnika albanske i kosovske policije zatražio informaciju o tome da li raspolažu bilo kakvim operativnim i konkretnim saznanjima da bilo kom građaninu Crne Gore ili nosiocu odgovornih političkih funkcija prijeti opasnost od kriminalnih klanova i članova organizovanih kriminalnih grupa sa područja Albanije i Kosova, te da li je crnogorskim građanima ili političkim liderima bezbjednost na bilo koji način ugrožena.

Predstavnici ovih bezbjednosnih službi Albanije i Kosova jasno su potvrdili da ne postoje operativna saznanja ili konkretne informacije o ugroženosti bilo kog crnogorskog građanina ili političkog lidera.

Konstatovani su značajni rezultati u sprečavanju ilegalnog prometa narkotika, sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i ciljanih potraga u odnosu na izvršioce teški krivičnih djela koje potražuju službe bezbjednosti.

Predstavnici tri policije su razgovarali o uspješno relazovanim dosadašnjim akcijama i o pokretanju novih zajedničkih operativnih aktivnosti te je iskazana puna spremnost da se obavještajne informacije koje se tiču efikasnije borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa razmjenjuju na dnevnoj osnovi.

Pomoćnik direktora Zoran Lazović je zajedno sa svojim saradnicima održao operativni sastanak sa predstavnicima delegacija albanske i kosovske policije gdje su dogovoreni dalji koraci u realizaciji zajedničkih operacija koje će pospješiti efikasnije sprovođenje kriminalističkih istraga teškog i organizovanog kriminala na teritorijama ove tri zemlje što će sveukupno doprinijeti regionalnoj bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније