Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 11. 2020. 10:53   >>  13:08 8

POŠTOVANJE TRADICIJE

BS, HGI i HRS čestitali Dan albanske zastave

Bošnjačka stranka (BS), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i Hrvatska reformska stranka (HRS) uputile su albanskom narodu u Crnoj Gori čestitku povodom 28. novembra, Dana albanske zastave.

Vrijednost današnje Crne Gore je njeno multietničko društveno biće, u kome se poštuju kulture i tradicije svih njenih naroda, saopštila je Bošnjačka stranka.

"Uvjereni smo da ćemo na očuvanju tih vrijednosti zajednički raditi i u budućnosti, afirmišući naše posebnosti u stabilnoj, demokratskoj i evropskoj Crnoj Gori“, navodi se u čestitki BS-a.

iz HGI-ja navode da je ovo prilika da se prisjetimo svih zajedničkih dostignuća u izgradnji građanske Crne Gore i očuvanju vrijednosti multikulturalizma našeg društva, a u čemu su Albanci dali nemjerljiv doprinos.

"Na ponos je Crnoj Gori zajedništvo njenih manjinskih naroda", navodi se u saopštenju.

U čestitki Hrvatske reformske stranke (HRS) navodi se da su Albanci kao narod dali nemjerljiv doprinos očuvanju multietinosti Crne Gore, što je stavlja u vodećim evropskim zemljama koja njeguje multietičnost i konfesionalnost.

"Sigurni smo da ćemo zajedničkim naporima raditi na jačanju i očuvanju zajedničkih vrijednosti, a u budućnosti još više unapređivati i afirmisati naše različitosti i posebnosti u demokratskoj i nezavisnoj Crnoj Gori", navode iz HRS-a.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније