Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 11. 2020. 15:47   >>  15:49

SAVJET RTCG

Funkcionisali isključivo u granicama nadležnosti

Savjet Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) konstatovao je da se često pogrešno interpretiraju nadležnosti tog tijela i uloga u proizvodnom procesu, ali i da se Savjet, do sada, kretao i funkcionisao isključivo u granicama zakonskih i statutarnih nadležnosti.

"Na 11. redovnoj sjednici Savjeta, pored administrativnih obaveza i zadataka, Savjet je izabrao Revizorski odbor i potvrdio izbor eksternog revizora nakon realizovanog postupka javnih nabavki. U prethodnom periodu na sjednicama, Savjet je usvojio novi Statut koji je usklađen sa novim zakonskim odredbama kao i raspisao javni konkurs za izbor Ombudsmana prema Zakonu o nacionalnom javnom emiteru RTCG", saopštio je Savjet RTCG.

Kako se navodi, zaključeno je i da je neophodno da se u potpunosti realizuje drugi poziv za javni konkurs za ulaganje u koprodukciju i nezavisnu produkciju imajući u vidu ishod prethodnog poziva.

"Smatramo da je podrška kreativnoj industriji jedan od važnih zadataka koje javni medijski servis ima", ističe se u saopštenju.

Pored toga, zaključeno je da se mora izvršiti i analiza odlazaka u penziju i isplaćenih otpremnina sa aktuelnim brojem zaposlenih kako bi se precizno utvrdile, do sada, sprovedene aktivnosti u tom kontekstu.

"Dodatno, Savjet smatra da povećanje broja zaposlenih u RTCG nije adekvatan poslovni potez imajući u vidu kako ocjene o višku zaposlenih i izostanak adekvatne analize i potreba shodno procesu digitalizacije tako i funkcionalnost RTCG u specifičnim epidemijom izazvanim uslovima", piše u saopštenju.

Takođe je saopšteno da je Savjet RTCG inicirao i pokretanje postupka i dostavljanje informacije u vezi sa usklađivanjem važećeg Kolektivnog ugovora sa Zakonom o radu, imajući u vidu da je predviđeno i da je Savjet jedna od strana potpisnica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније