Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

01. 12. 2020. 13:11   >>  13:11

SAVJET STRANIH INVESTITORA

Institutu za bolesti djece donirali opremu vrijednu 5.000 €

Savjet stranih investitora Crne Gore donirao je Institutu za bolesti djece bolničku opremu vrijednu pet hiljada eura, za sobe za najmlađe pacijente.

Institutu za bolesti djece donirana su tri kreveta za organizacije i epidemiološke separacije pacijenata na pedijatriji.

Predsjednik Savjeta stranih investitora Crne Gore Kristof Šoen kazao je da je Savjet svoj društveno odgovorni angažman usmjerio prema djeci, posebno onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Rado smo se odazvali inicijativi direktora Instituta za bolesti djece i pomogli sa pet hiljada EUR opremanje bolničkih soba za najmlađe pacijente kako bi im obezbijedili adekvatno liječenje, posebno u ovim osjetljivim epidemiološkim uslovima”, kazao je Šoen.

On je rekao da je pandemija koronavirusa pokazala da su zajedništvo, solidarnost, društveno odgovoran rad više nego ikad potrebni svijetu.

“Obaveza nas koji dolazimo iz privrede, bez obzira na izazove sa kojima se i sami srijećemo, jeste da različitim akcijama doprinosimo i pomognemo u borbi protiv pandemije korone virusa onima koji su najizloženiji i na prvoj liniji fronta”, naveo je Šoen.

On je zahvalio medicinskim radnicima u Crnoj Gori na istrajnosti u borbi za svaki ljudski život.

“Već mjesecima gledamo kako neumorno i u najtežim uslovima daju sebe i ono što najmanje možemo da ovakvim i sličnim akcijama pomognemo u njihovoj misiji spašavanja svijeta od korona virusa”, kazao je

Kako je naveo, Savjet stranih investitora će i budućim aktivnostima nastaviti da podržava projekte usmjerene na najmlađe.

“A svi naši članovi, u okviru svojih kompanija, i kroz društveno odgovorno djelovanje nastaviti da pružaju dalju podršku razvoju zajednice”, rekao je Šoen.

Direktora Instituta za bolesti djece Saša Radović zahvalio je Savjetu stranih investitora na donaciji i pažnji.

„Donacija Savjeta stranih investitora je jedna emotivna poruka pažnje i način na koji komuniciramo i na koji nas podržavaju u svim ovim teškim mjesecima“, rekao je Radović.

Radović je kazao da se nada da će u sledećoj godini biti više razloga za relaksiranije stvari.

„Do tada nam ostaje da poštujemo preporuke i da vodimo računa o svakom pacijentu i svakom zaposlenom u zdravstvenom sistemu“, kazao je Radović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније