Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 12. 2020. 16:45   >>  16:46 11

PROTEST

Porodice traže istinu o stanju u barskoj bolnici

Familije Gorana Krute (48) iz Bara i Lazara Želalića (61) iz Herceg Novog, koji su preminuli od posljedica koronavirusa na Kovid odjeljenju Opšte bolnice Bar, danas su protestovali ispred te zdravstvene ustanove, sa namjerom da, kako su kazali ukažu na „nezavidno stanje“ u bolnici.

U Opštoj bolnici Bar, koja je osam meseci Kovid centar za primorje, nema pulmologa, a rodbina preminulih Krute i Želalića tvrdi da fale i medicinske sestre.

"Tražimo istinu o vjerodostojnom stanju u Opštoj bolnici Bar, tražimo da pacijente na Kovid odeljenju liječi pulmolog. Mi ne možemo vratiti vrijeme, niti naše članove porodica, ali ovo je apel zbog sadašnjih i budućih pacijenta", navela je rodbina preminulih pacijenata.

"Mi naše vratiti ne možemo, oni su nam otišli, kao da su oteti. Tražimo iskrenost, jer su pacijenti ljudi, a ljudski život je najveća svetinja", naveli su članovi familija Kruta i Želalić.

Familija Želalić je tokom performasa na Internom odjeljenju Opšte bolnice Bar ostavila cvijeće za dr Svetlanu Vučetić uz poruku „Za sve preminule, koji su mogli biti spašeni“.

Predstavnici porodica okupljenih ispred barske bolnice su istakli da  “misle da čovjek ne može biti sposoban toliko vremena da radi”, misleći pritom na ljekare i medicinsko osoblje u Opštoj bolnici koji mjesecima rade bez predaha.

"Mi smo došli da kažemo da nijesmo imali potpune informacije u toku bolesti našeg Gorana. Imali smo broj telefona, ali nijesmo imali odgovore na pozive, nijesmo imali vjerodostojne informacije o njegovom stanju. Zvali smo nebrojeno puta", kazala je Milanka Kruta, snaha preminulog Gorana Krute.

Porodice preminulih pacijenata su ponovile da su se okupili kako bi ukazali na višedecenijske probleme u Opštoj bolnici Bar, a da je smrt Krute i Želalića “kap koja je prelila čašu”.

Istakli su i da “vrijeme i izgubljene ljude vratiti ne mogu”, ali da hoće da pomognu sadašnjim i pacijentima koji će se možda liječiti u Opštoj bolnici Bar.

Vesna Šoškić, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније