Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 12. 2020. 12:01 >> 12:01
1

URA POZIVA

Nova Vlada da obezbijedi vakcine i medicinska sredstva

Građanski pokret URA pozvao je dr Jelenu Borovinić-Bojović, koja je predložena za ministarku zdravlja, da odmah po preuzimanju funkcije obezbijedi novac sa računa za donacije NKT-a za nabavku neophodne medicinske zaštitne opreme i nabavku dodatnih doza vakcina protiv sezonskog gripa.

URA je to zatražila jer ocjenjuju "sramnim ponašanje tehničke Vlade i resornog odlazećeg ministra koji nijesu od 4. novembra odgovorili na zahtjev državne apotekarske ustanove 'Montefarm' za nabavku ovih medicinskih sredstava koje nedostaju javnom zdravstvu".

"To je i naličje njihove politike svih ovih godina. Beskrupulozni nehat prema građanima i potpuno urušavanje javnog zdravstvenog sistema. U epilogu potvrđuju sve ove stvari", saopštila je URA.

Dodaju da na računu sada ima osam miliona eura, a da je za nabavku ove opreme neophodno 1.64 milion i to za period od četiri mjeseca.

"Nedopustivo je da imamo građane sa hroničnim oboljenjima koji u domovima zdravlja nailaze na to da vakcina nema i da nemaju informacije kada će doći nove. Postupcima odlazeće Vlade svjesno se narušava javno zdravlje i pokazuje nemaran odnos prema građanima koji im je inače svojstven svih prethodnih nekoliko decenija. Sigurni smo da će ovaj problem moći da se riješi u najkraćem roku čim nova Vlada stupi na funkcije", zaključuju iz URE.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније