Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTCG ]

03. 12. 2020. 20:35 >> 21:48

LAUŠEVIĆ

"Korona da bude lekcija cijeloj planeti"

Epidemiolog Dragan Laušević, saopštio je u emisiji "Akcenti" na TVCG, da je s ovom pandemijom cijela planeta omanula, te da se reagovalo na vrijeme pandemija se mogla suzbiti. Istakao je da ovo treba da bude velika lekcija svim državama svijeta, dodajući da se ne treba, za sada, previše oslanjati na vakcinu, već na masku, distancu i higijenu.

 

Okolnosti su takve da svaka zemlja koja je u stanju da da doprinos da se ta pandemija stavi pod kontrolu treba to da uradi, istakao je on.

Laušević kaže da se nakon dužeg vremena može vidjeti da je cijela planeta omanula.

Ovo treba da bude jedna velika lekcija svim državama svijeta.

"Malo smo podcijenili svi taj virus. U početku smo pokušali da ne ugrozimo slobode, da suzbijemo ekonomiju. Da smo malo na početku zakinuli ekonomiju, mogli smo ovo da suzbijemo na samom početku", smatra Laušević. 

"U velikom broju slučajeva imate i najave da će nešto biti opasno a na kraju ne bude", kazao je Laušević.

Govoreći o vakcini, Laušević kaže da se, za sada, ne treba previše oslanjati.

"Pokažimo našu odgovornost i solidarnost, držimo distancu i nosimo maske, to je za sada jedini lijek," istakao je Laušević.

On je rekao da je Crna Gora imala jako dobru saradnju sa svim važnim međunarodnim institucijama.

"Što se tiče distribucije vakcina tu ima mnogo, mnogo posla," istakao je on.

Mina Brajović  iz SZO za Crnu Goru je saopštila da je CG je jedna od zemalja koja je dala svoj maksimum.

"SZO je konstatovala da je CG svoj odgovor realizovala u skladu sa preporukama SZO. CG je insistirala na svim onim mjerama koje su bile preporučene da se prekine pandemija," navela je ona.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније