Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

03. 12. 2020. 21:47   >>  21:47

VLADA PREUSMJERILA

Za nabavku PCR testova 1,26 miliona eura

Vlada je preusmjerila 1,26 miliona eura za nabavku testova, potrošnog materijala i medijuma za transport, koji su neophodni za nesmetano sprovođenje PCR dijagnostike.

 

Vlada je 27. novembra i u srijedu, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova, donijela Informaciju o potrebi obezbjeđivanja sredstava za nabavku dijagnostikuma i medicinskog potrošnog materijala za COVID-19.

„Preusmjeren je iznos od 1,26 miliona EUR kako bi Institut za javno zdravlje (IJZ) po hitnom postupku, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, realizovao nabavku testova, potrošnog materijala i medijuma za transport, neophodnih za nesmetano sprovođenje PCR dijagnostike“, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je donijeta Odluka o dopuni Odluke o mreži zdravstvenih ustanova kojom je Specijalna bolnica „Ars Medica“ uključena u Mrežu zdravstvenih ustanova za usluge PCR dijagnostike na SARS-CoV-2.

Vlada je usvojila Informaciju o realizaciji koncepta učenja na daljinu pod sloganom 'UčiDoma za prvi i drugi klasifikacioni period školske 2020/2021. godine.

Navodi se da je Vlada dala saglasnost da se isplati jednokratna naknada za 228 nastavnika i 22 nadzornika koji su angažovani u realizaciji projekta 'UčiDoma za prvi i drugi klasifikacioni period školske 2020/2021. godine, a za jednokratne naknade od po 250 EUR opredijeljen je ukupan iznos od 62,5 hiljada EUR.

Vlada se upoznala sa Izvještajem o radu Etičkog komiteta za period od 1. novembra prošle do 1. novembra ove godine.

„U skladu sa Zakonom o kulturi, Vlada je donijela rješenja o dodjeli statusa „istaknuti kulturni stvaralac“ Draganu Peroviću, književnom istoričaru i publicisti iz Nikšića i Aleksi Asanoviću, violončelisti iz Podgorice“, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je, u okviru kadrovskih pitanja, Edin Jašarović imenovan za predsjednika Savjeta Javne ustanove (JU) Filmski centar Crne Gore.

„Za članicu Savjeta JU Filmski centar Crne Gore imenovana je Jovana Bojović umjesto Andreja Nikolaidisa koji je razriješen dužnosti prije isteka mandata zbog podnošenja ostavke“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je za člana Savjeta JU Narodni muzej Crne Gore imenovan Srđa Martinović umjesto Aleksandra Čilikova koji je razriješen zbog isteka mandata.

„Za direktora JU Kraljevsko pozorište Zetski dom, imenovan je Ilija Subotić umjesto Vesne Miranović koja je razriješena dužnosti prije isteka mandata, zbog ispunjenja uslova za prestanak radnog odnosa po sili zakona“, kazali su iz Vlade.

Navodi se da je za pomoćnicu direktora Zavoda za školstvo – rukovoditeljku Sektora za unapređivanje obrazovanja postavljena dosadašnja v.d. pomoćnice direktora Zavoda Nataša Gazivoda.

„Donijeta su rješenja kojima su zbog podnošenja ostavke prestali mandati generalnoj sekretarki Vlade Nataši Pešić, zamjeniku generalnog sekretara Vlade Nikoli Dedeiću, kao i, na lični zahtjev, pomoćniku generalnog sekretara Vlade Ivu Đokoviću“, kazali su iz Vlade.

Vlada je donijela rješenja kojima su na lični zahtjev razriješeni dužnosti državni sekretari u Ministarstvu javne uprave Lindon Gjelaj i Ministarstvu nauke Saša Ivanović, državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Vukica Jelić, kao i predsjednica Komisije za žalbe u postupku za povraćaj imovinskog prava ili obeštećenje, prije isteka mandata Vera Medojević.

„Za pomoćnicu direktora Uprave za igre na sreću – rukovoditeljku Sektora za poslove igara na sreću postavljena je Vukica Jelić“, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je za članicu Savjeta Agencije za investicije Crne Gore imenovana Ljiljana Belada umjesto Radosava Babića koji je podnio ostavku.

Navodi se da su, na lični zahtjev, mandati prestali sekretaru Ministarstva za ljudska i manjinska prava (MLJMP) Valonu Dasharamiju i sekretarkama Ministarstva nauke Smiljani Prelević i Ministarstva sporta i mladih Tatjani Bulatović.

„Kao i generalnim direktorima Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Željku Rutoviću, Direktorata za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije Jovu Rabrenoviću, Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u MLJMP Leonu Gjokaju“, kazali su iz Vlade.

Mandati su, kako se navodi, prestali i generalnim direktorima Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u MLJMP Ismetu Latiću, Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu ekonomije Radosavu Babiću i Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Aleksandru Dajkoviću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније