Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 12. 2020. 12:29   >>  12:30

CRVENI KRST CETINJE

Volonteri ključni za oporavak od pandemije

Napori volontera u svijetu i u Crnoj Gori važan su temelj u kriznim vremenima poput trenutne u kojoj se nalazi cijeli svijet, ali i u periodu koji tek slijedi, a to je opravak zemlje od posljedica izazvanih pandemijom Covid-19, kazao je povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera sekretar Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje Božidar P. Drecun.

On je kazao da je Međunarodni dan volontera prilika da se podrži i promoviše volonterizam, te da se ukaže na značaj volonterskog doprinosa društvu.

"Tokom posljednjih mjeseci, dok je pandemija COVID-19 harala širom svijeta, u Crnoj Gori, kao i svuda u svijetu, volonteri Crvenog krsta su bili na prvoj liniji borbe, pružajući podršku najugroženijim članovima društva, nudeći nezamjenljiv doprinos kada je državi to bilo najpotrebnije,“ kazao je Drecun.

Brucoškinja Filološkog fakulteta Katarina Đukanović, koja se volonterima Crvenog krsta Prijestonice Cetinje pridružila sa 14 godina, vjeruje da se prave vrijednosti kod čovjeka njeguju upravo volontiranjem.

"Volonterski rad u okviru organizacije Crvenog krsta Cetinje predstavlja svjesno poklananje pažnje, znanja, vještina i energije za dobrobit drugih ljudi bez materijalne nadoknade. Zato pozivam sve ljude kako mlade, tako i starije da se oprobaju u volontiranju. Na taj način oplemeniće kako lični, tako i razvoj zajednice kojoj pripadaju,“ poručila je Đukanović.

Katarinin drug Bogdan Stanić ponosan je, kaže, na svoju odluku da bude volonter Crvenog krsta Cetinje.

"Dolazim ovdje jer volim da pomognem drugima i na taj način svojim ponašanjem želim da skrenem pažnju da treba uvijek da budemo tu za one kojima je naša pomoć potrebna. Trenutna situacija je pokazala koliko su volonteri Crvenog krsta važni za čitavu Crnu Goru,” kazao je Stanić.

Međunarodni dan volontera, 5. decembar, obilježava se u svijetu kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније