Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 12. 2020. 18:55 >> 18:55
15

PKSCG

"Jurišnike uputite put Kosova, da tamo rješavaju srpske probleme"

Patriotsko komitski savez Crne Gore (PKSCG) pozvao je premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da hitno riješe bezbjednosni problem u državi koji nastaje zbog, kako su saopštili, velikosrpskog iživljavanja po ulicama crnogorskih gradova i slavljenja ustoličenja nove Vlade.

"U slavlju ne vidimo nikakav problem, ali u barjačenju zastava Srbije, pokličima “Kosovo je Srbija” i “Ne damo Kosovo”, u sred suverene Crne Gore –vidimo! Tražimo od vas da te jurišnike uputite put Kosova, pa da tamo rješavaju srpske probleme. Neka svoju energiju, koju usmjeravaju ka svojoj braći, kumovima i komšijama u Crnoj Gori, manifestuju tamo, a ne u ovoj višenacionalnoj državi", saopšteno je iz PKSCG.

Poručuju da njihovo članstvo i ostale patriote neće mirno posmatrati organizovani “nastup” ovih grupa i pojedinaca, kao što su, kako navode, trpjeli godinu dana.

"Sada ste vi vlast i radite svoj posao. A ako vaši ministri traže odjednom poštovanje mjera i zabranu izlaska poslije sedam sati uveče, ko je dozvolio i ko je puštio sinoć šenlučenje po Crnoj Gori? Ko poziva svoje članstvo da se u svim gradovima prave auto litije? Poštujući demokratsko ustrojstvo države, PKS, bez obzira na snagu koju ima ili nema, bez obzira na rascjepkanost suverenističkog bloka, ali sa velikim srcem svojih postojećih članova, još uvijek ne poziva Crnogorce svih vjera i nacija da izadju na ulice, jer smo svjesni u šta bi se to pretvorilo, a znamo da bi se odazvali. Ali vam jasno poručujemo: nećemo mi samo čuvati mir u ovoj državi, a vi dozvoljavati provokacije, uvrede i napade pojedinaca na naše građane. Zato, čuvajte mir u ovoj državi i radite svoj posao", poručili su u PKS-u.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније