Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

08. 12. 2020. 06:42 >> 17:17
18

TRAŽILA PAPIRE

Nova ministarka provjerava račune NKT-a

Nova ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović zatražila je prvog radnog dana od nadležnih službi u tom resoru da joj dostave kompletnu finansijsku dokumentaciju, koja se odnosi na period od 30. avgusta ove godine do danas.

Ti podaci trebalo bi da pruže uvid kako su trošena i gdje su i na koji način usmjeravana sredstva namijenjena za funkcionisanje javnog sistema zdravstva, ali i ona koja su uplaćivana na ime donacija za nabavku opreme i drugih medicinskih sredstava tokom epidemije virusa korona.

Sve donacije su još početkom godine usmjeravane na jedinstveni žiro račun NKT-a, na čijem je čelu prvo bio Milutin Simović, a kasnije bivši ministar Kenan Hrapović, a to tijelo je usmjeravalo sredstva tokom epidemije.

Hrapović je i potpisao sporazum o pridruživanju sa više od 100 država za nabavku vakcine i za tu namjenu je uplaćen dio sredstava od 700.000 eura.

Ministarka je tražila i informacije koje se tiču isplata na osnovu odluka Nacionalnog koordinacionog tijela, kao i da li su i koliko bili plaćeni za svoj rad.

Prema saznanjima Dana iz tog resora, Borovinić Bojović je tražila uvid u dokumentaciju za navedeni period, zbog čega je administracija juče bila u Ministarstvu i po isteku radnog vremena.

Bivši ministar Kenan Hrapović juče ujutru je predao taj resor novoj ministarki i predstavio joj finansijski izvještaj.

Bivši ministar zdravlja Hrapović kazao je prošlog ljeta u parlamentu da članovi NKT-a ne primaju nadoknade za rad u tom tijelu i da to nije regulisano rješenjem o formiranju.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније