Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 12. 2020. 14:16 >> 14:16

NASTAVAK BORBE

LGBT Forum Progres objavio video povodom decenije postojanja

Uključivanje LGBTIQ osoba u politički život i procese odlučivanja, kao i aktivno zagovaranje i borba za ljudska prava svih ostaju temeljne vrijednosti koje baštini LGBT Forum Progres i na kojima zasniva rad, saopšteno je iz te organizacije povodom Međunarodnog dana ljudskih prava i decenije osnivanja.

“U periodu značajnih društvenih i političkih promjena ne smijemo da izgubimo iz vida ljudska prava kao osnovni postulat crnogorskih društvenih vrijednosti”, poručili su iz NVO Forum Progres kao prve autentične LGBTIQ organizacije u Crnoj Gori

Tim povodom kreiran je I video.

“Prije deset godina, kada je formalno osnovana naša organizacija i faktički započeo pokret za ljudska prava LGBTIQ osoba kakvim ga danas znamo, niko nije mogao da zamisli koliko će težak i trnovit put da bude pred svima nama. Ali, uprkos svim preprekama, ljudska prava LGBTIQ osoba su našla svoje mjesto u javnom diskursu Crne Gore, na svim nivoima”, navodi se u saopštenju.

Dan ljudskih prava služi, kako su kazali,  da se podsjetimo svega što je za njima, onoga što je bilo dobro i onoga što je bilo loše.

 “A da na tom putu nismo sami, svjedoče i građanski aktivisti i aktivistkinje, naši saveznici i saveznice, koji su jasno rekli – #vrijemeje za nove promjene, razbijanje predrasuda, radnička prava, zaštitu od nasilja, slobodu vjeroispovjesti, da pustimo glas, za inkluzivno obrazovanje, prihvatanje, iskrenu brigu o životnoj sredini, slobodu medija i ravnopravnost”, saopšteno je iz te NVO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније