Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

13. 12. 2020. 20:01 >> 21:00
1

TRGOVI, HOTELI, BAROVI

Bez masovnih dočeka Nove godine

Ove zime nećemo masovnim javnim dočecima na gradskim trgovima u hotelima, restoranima i barovima, ispratiti staru i dočekati Novu godinu. U Podgorici će, poštujući epidemiološke mjere svečani doček, sa ograničenim brojem gostiju, biti organizovan u rijetkim hotelima i ugostiteljskim objektima, iako će većina smještajnih kapaciteta i tada biti dostupna potencijalnim gostima. Građani smatraju da su 31. decembra i ostalih prazničnih dana, najsigurniji u svojim domovima.

Odbrojavanje do kraja jedne od globalno najgorih godina u novijoj istoriji je počelo. Po tradiciji trebali bi slaviti dolazak Nove godine od koje očekujemo više od bilo koje prethodne, ali i u tome nas je ograničila 2020. godina.

"Zbog sve složenije epidemiološke situacije i činjenice da Podgorica ima najveći broj inficiranih od korona virusa, sve aktivnosti u pogledu organizacije Novogodišnjeg programa su obustavljene", kazala je direktorica Turističke organizacije Podgorica Irena Rogošić.

Grupnih putovanja biće malo.

"Što se tiče praznika mi kao turistička agencija nijesmo pravili organizovana putovanja za Novu godinu, upravo zbog ovih mjera", kazao je direktor Turističke agencije "Grand" Milija Bojić .

Sličnu odluku donio je i menadžment jednog od svjetski poznatih hotelskih brendova.

"Ove godine nijesmo organizovali doček Nove godine jer je nemoguće to uraditi na prihvatljiv način, ako ćemo da poštujemo mjere Instituta", kazao je direktor hotela "Hilton"- Podgorica Nemanja Nikolić.

Niko se tome nije nadao nakon rekordne 2019. godine.

"Prošle godine smo imali čak tri Nove godine u hotelu. Jedna je bila za lokalne goste, druge dvije su bile za inostrano tržište", dodao je Nikolić.

Ipak, mogućnosti za doček u nekim od popularnih podgoričkih hotela ima, ali u veoma ograničenim uslovima.

"Za sad je dozvoljeno dvadeset osoba i mi ćemo u skladu sa tim organizovati doček za 20 ljudi u nekom od naših restorana", kazala je izvršna menadžerka hotela "Centre Ville" - Podgorica Jelena Ognjenović.

Praznični paketi fokusirani su na goste regiona, a predstavnici hotela kažu da zarade nema već žele održati tradiciju i reputaciju.

"Mi smo prošle godine imali rasprodate gotovo sve kapacitete. Nova godina se slavila nekoliko dana, zato što smo mi otvoreni svo vrijeme Novogodišnjih i Božićnih praznika", dodala je Ognjenović.

Tako će, sa dočekom ili bez njega, biti i ove godine u elitnim gradskim hotelima, a bezbjednost gostiju garantuju implementirani epidemiološki standardi.

"Implementirali smo u potpunosti brend standard "Clean Stay" u smislu da su u hotelu identifikovane tačke koje su najviše u dodiru sa gostima, i stavljen je naglasak na njihovoj dodatnoj dezinfekciji", kazao je Nikolić

"Centre Ville je prvi hotel u Podgorici koji je dobio oznaku "Safe Travels". Ona gostu daje potvrdu da su u hotelu implementirane sve neophodne mjere koje se bave sprječavanjem širenja epidemije", kazala je Ognjenović.

Podgorica je prepoznata kao destinacija za poslovne goste ali je sve više i ljubitelja kulturnih sadržaja, aktivnog odmora, gastronomije i šopinga. Bez obzira da li će organizovanog dočeka Nove godine biti ili ne, većina hotela radi.

"U Podgorici ima 43 hotela ukupno, 36 radi, što znači 80 odsto. Popunjenost kapaciteta je 24 odsto", kazala je direktorica Turističke organizacije Podgorica Irena Rogošić.

Glavni grad će za svoj rođendan, 19.decembar, osvanuti u slavljeničkom ruhu. Još se razmatra mogućnost organizacije epidemiološki prihvatljivog prazničnog sadržaja za najmlađe.

Svetlana Popović Vujotić, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније