Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

15. 12. 2020. 06:28   >>  06:31 3

SDM MINISTARKI

Traže veće plate, bolje uslove u bolnicama...

Sindikat doktora medicine uputio je dopis novoj ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović tražeći sastanak, na kojem bi predstavili zahtjeve za veće plate i koeficijente zarada, rješavanje stambenog pitanja i bolje uslove u bolnicama, kako bi se spriječilo napuštanje zdravstvenog sistema.

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović-Samardžić kazala je za Dan da očekuju da novo rukovodstvo Ministarstva zdravlja počne sa rješavanjem nagomilanih problema u sistemu.

"Naši ciljevi su unapređenje socio-ekonomskog položaja ljekara, sprečavanje daljeg odliva ljekara, kroz povoljnu stambenu politiku, kao i uređenje zdravstvenog sistema uvođenjem protokola i normativa u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite", kazala je Popović-Samardžić.

S obzirom na to da je nova ministarka iz redova ljekara, kako je istakla, u Sindikatu vjeruju da će biti značajno lakše raditi na unapređenju zdravstvene zaštite, "jer joj problemi u crnogorskom zdravstvu nijesu nepoznanica".

"Vjerujemo i nadamo se uvrštavanju ljekara u Zakon o zaradama u javnom sektoru, te regulisanju koeficijenata shodno nivou odgovornosti i kompleksnosti posla koji obavljamo, kako i sam zakon kaže. Nadamo se ukidanju zelenaških, ili kako ih mi volimo nazvatirobovl asničkih ugovora kroz povoljnu stambenu politiku za ljekare. Uzdamo se u profesionalan rad koji će za razliku od prethodnog ministra Kenana Hrapovića zapošljavanje u zdravstvu i izbor direktora u zdravstvu odvojiti od uticaja politike i političke pripadnosti. Sve će to doprinijeti većem nivou kvaliteta koji će osjetiti ne samo zaposleni u zdravstvu, već i sami građani. Ovim pristupom ćemo spriječiti da najbolji od nas odlaze iz Crne Gore", kaže Popović-Samardžić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније