Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda ]

15. 12. 2020. 07:08 >> 19:11
26

ADVOKAT SPC

Pismo Amfilohija ipak nije za javnost

Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori neće javno obznaniti testament njenog nedavno upokojenog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, jer je, kako je pojašnjeno Pobjedi, "riječ o mitropolitovom privatnom pismenu".

 

Advokat SPC Dalibor Kavarić, koji je početkom novembra kazao Pobjedi da posjeduje dokument i najavio da će sadržaj objelodaniti po ozdravljenju administratora Mitropolije crnogorsko-primorske SPC Joanikija, koji se donedavno liječio od kovida-19, kazao je da nije dobio blagoslov da javnosti prenese Amfilohijevu posljednju volju.

"Obavještavam vas da sam u razgovoru sa vladikom Joanikijem (kao administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske i mojim pretpostavljenim episkopom čije odluke apsolutno prihvatam i poštujem) dobio blagoslov da se u konkretnom radi o mitropolitovom privatnom pismenu, sa sadržinom koja nije namijenjena široj javnosti", kratko je Pobjedu obavijestio Kavarić.

Podsjećamo, dan poslije zvanične objave da je poglavar SPC u Crnoj Gori preminuo od posljedica korona virusa, biznismen i ktitor SPC Miodrag Daka Davidović saopštio je da je Amfilohije ostavio pismo narodu i tada mandataru za sastav Vlade Zdravku Krivokapiću.

Najavio je i kako će oproštajno pismo "blagovremeno otvoriti" Krivokapić.

Kazao je da je Amfilohije ostavio nekoliko amaneta – pisanih i usmenih, te da o tome mogu da svjedoče on i otac Justin.

"Zamolio sam ga da nam to napiše iako je bio u velikom grču i bolu. On je uspio da ostavi to pismo vjernom narodu i posebno mandataru Krivokapiću", rekao je tada Davidović.

Pobjeda podsjeća i da su iz Mitropolije kategorično demantovali tvrdnje da je Amfilohije ostavio testament.

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније