Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 12. 2020. 13:36 >> 13:36

EVROPSKI SUD ODLUČIO

Zatvoren predmet KIPS DOO i Drekalović protiv Crne Gore

Komitet ministara Savjeta Evrope je 3. decembra 2020. godine na svom 1390 sastanku donio konačnu rezoluciju o zatvaranju predmeta KIPS DOO i Drekalović protiv Crne Gore, saopšteno je iz kancelarije Zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, Valentine Pavličić.

Evropski sud za ljudska prava u predmetu KIPS DOO i Drekalović protiv Crne Gore donio je dvije presude, u meritumu od 26. juna 2018. godine i o pravičnom zadovoljenju od 22. oktobra 2019. godine.

"U postupku izvršenja predmetnih presuda Evropskog suda, a u skladu sa svojim nadležnostima, Kancelarija zastupnika je Odjeljenju za izvršenje presuda Evropskog suda dostavila Akcioni izvještaj u kojem su sadržane sve mjere koje su relevantni organi države Crne Gore preduzeli u cilju ispravljanja utvrđenih povreda. Akcioni izvještaj se sastoji od individualnih mjera, kojima se nastoji osigurati prestanak povreda i koliko je to moguće, vraćanje oštećene strane u isti položaj u kojem se ta strana nalazila prije povreda Konvencije, i generalnih mjera gdje su se preduzele sve neophodne mjere na opštem nivou, kako bi se u budućnosti spriječile slične povrede", navodi se u saopštenju Zastupnika.

Kako se dodaje, ispitujući dostavljeni Akcioni izvještaj, Komitet ministara je odlučio da prihvati mjere koje je država preduzela na individualnom i generalnom planu u cilju izvršenja obje presude u predmetu KIPS DOO i Drekalović, kao zadovoljavajuće i adekvatne i zaključio da su ispunjeni kriterijumi koji se zahtijevaju članom 46 stav 2 Konvencije, čime je u konačnom zatvoren navedeni predmet.

"Presude su izvršene u propisanom roku, čime je nastavljeno postizanje dobrih rezultata Crne Gore u izvršenju presuda Evropskog suda", zaključuje se u saopštenju kancelarije Zastupnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније