Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

17. 12. 2020. 06:35 >> 06:35
5

ABDIĆ PORUČIO

I nakon smjene ostajem u Urgentnom

Dosadašnji direktor Urgentnog centra Nermin Abdić, čija je smjena prva najavljena, kazao je da će i nakon razrješenja sa te funkcije ostati da radi i pomaže građanima u toj jedinici.

Abdić je kazao za Dan da je upoznat sa odlukom da više neće biti na čelu Urgentnog centro. Na njegovo mjesto je predložen internista Nebojša Brnović.

"Svako neka donosi odluke kako misli da je najbolje. Ja ću sa zadovoljstvom nastaviti da budem na usluzi svim pacijentima 24 časa dnevno. Nastavljam i dalje da radim u službi građana", rekao je Abdić.

Da piše da će Vlada danas Vlada danas odlučivati o predlogu Ministarstva zdravlja da za novu direktoricu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) bude imenovana neurolog Ljiljana Radulović.

Ona je, uz dozvolu Ministarstva zdravlja, već započela formiranje tima za upravljanje najvećom ustanovom i odredila spisak novih direktora klinika, prema kojem više nema mjesta za šest rukovodioca.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović prošle sedmice je potvrdila da će nova direktorica najveće zdravstvene ustanove biti neurolog Radulović

Kandidat za direktora Hirurške klinike Predrag Bajić poručuje da ljekari očekuju razrješenja i na drugim klinikama.

"Nova direktorica sastavlja svoj tim birajući nove direktore klinika, i tu nema ništa sporno. Potrebne su promjene i u svim klinikama KCCG, jer su se vrednovale političke zasluge, a ne stručnost ljekara. U Kliničkom centru godinama se gurala politika ispred struke. Atmosefra u ustanovi je takva da ljekari očekuju smjene u KCCG, jer tako jedino možemo da se oslobodimo pritiska. Potrebno je da konačno ljekari koji svojim radom i profesionalizmom doprinose razvoju KCCG, budu uvaženi i nagrađeni. Sigurno će i ubuduće biti političkog uticaja, ali treba sve uraditi da on bude sveden na minimum", ističe Bajić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније