Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 12. 2020. 10:36   >>  10:37

ODRŽAN SEMINAR

Unapređivali timski rad u RTCG-u

Srednji menadžment Radio-televizije Crne Gore (RTCG) pohađao je dvodnevni seminar za unapređenje komunikacije, saradnje, i timskog rada.

Licencirani IANLP trener Aleksandra Anđelić ističe da je RTCG prepoznala koliko je bitno da zaposleni, odnosno menadžeri razvijaju ove vješine, kako bi bili bolji i svojim zaposlenima, a u krajnjem i korisnicima usluga RTCG.

"Širom svijeta već odavno postoje razne vještine koje su neohodne da bi ljudi, ma čime se bavili, mogli kvalitetnije obavljati svoj posao, da bi imali bolje međuljudske odnose u okviru firme, posebno kada govorimo o ovako velikoj firmi sa ovoliko zaposlenih, da bi na kvaliteniji način upravljali svakodnevnim obavezama, stresom pod kojim se nalaze svaki dan, i da bi taj posao mogli obavljati na lakši način", kazala je Anđelić.

Takođe trener Danka Ćetković ističe da su zaposleni u RTCG-u bili jako motivisani i zainteresovani za usvanje vještina bolje komunikacije i timskog rada, što, kako ističu, nije čest slučaj sa velikim sistemima.

"To negdje upućuje da će ono što su naučili tokom prethodna dva dana primijeniti u svojoj praksi, konkretne vještine, vještine komunikacije, kako da razumiju sebe i ono što žele da predstave, kako sagovornika bolje da razumiju, kako da steknu širu sliku svega što nas čini različitim i što dovodi do konfliktnih situacija i kako to prevazići i samim tim smanjiti stres na radnom mjestu. To su neke konkretne upotrebljive stvari koje su neophodne za funkcionisanje ovako velikog sistema", istakla je Ćetković.

U Službi ljudskih resursa su zadovoljni zainteresovanošću zaposlenih i ističu da se bez timskog rada i komunikacije ne može funkcionisati, posebno u velikim sistemima kakav je RTCG.

"To je bitno zbog organizacije, ali i zbog toga da bismo našim čitaocima, slušaocima i gledaocima pružili ispravnu informaciju. Ljudi su se vrlo aktivno uključili u proces seminara, a i predavači su vrsni i ta zajednička sinergija će dati rezultate", kazao je Nikola Vujanović iz Službe ljuskih resursa.

Jedan od polaznika, rukovodilac Sektora rasvjete u TVCG Zoran Š. Kovačević smatra da su ovakvi treninzi jako korisni za sve zaposlene u RTCG.

"Smatram da bi ih trebalo proširiti i na operativce, ne samo na rukovodioce sektora, jer smo u komunikaciji saznali da smo svi po malo različiti, da nam je tolerancija glavni osnov za bolju produktivnost i uspjeh u radu. Iako se svi poznajemo godinama i upućeni smo jedni na druge, spoznali smo nešto novo jedan o drugome, tako da nam je ta bliskost postala još korisnija i upotrebljivija za rad", zaključio je Kovačević.

Seminar u RTCG održan je uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније