Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Izvor: rtcg.me [ Autor: I. P. ]

18. 12. 2020. 13:41 >> 13:54
17

"REZOVI"

Abazoviću blizak "grčki scenario" za RTCG

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da su u slučaju Radio-televizije Crne Gore (RTCG) potrebni radikalni rezovi, te da po njegovom mišljenju ni grčki scenario nije daleka opcija.

Podsjećamo, grčka konzervativna vlada iznenada je 2013. godine zatvorila tamošnji javni servis ERT i otpustila 2.700 zaposlenih, uz obrazloženje da zemlja mora i na taj način da smanji troškove u jeku dužničke krize.

Na konferenciji za novinare Abazović je kritikovao rad RTCG-a, navodeći kako je potrebno reformisati Radio-televiziju Crne Gore (RTCG).

Kako je rekao, ponižavajuće je ono što sebi dozvoljava RTCG. Nije mogao da precizira koja će renomirana evropska kuća doći da uredi Javni servis, kako je to najavio premijer, ocjenjujući da bi svakako trebalo da dođe najbolja.

"Ovdje za RTCG treba zaista da se krene u radikalne rezove, pa i grčki scenario za mene nije dalek. To je televizija koja želi zemlju da gura u pravcu koji nije naš nacionlani interes", poručio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније