Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 12. 2020. 10:08 >> 10:15
7

OSUDA MSS-A

"Neprimjereni pritisci Vlade na Javni servis"

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje pritiske na javni servis RTCG koji poslednjih dana dolaze od premijera i vicepremijera Vlade Crne Gore, saopštio je izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović. Prijetnje gašenjem medija i prizivanje grčkih scenarija nisu odlika demokratskih vlasti niti pokazatelj spremnosti da se uvaži pluralizam i nezavisnost medija, dodao je on.

Ova vrsta pristiska je, kako je saopštio, potpuno neprimjerena u bilo kom demokratskom društvu. 

“Koristimo ovu priliku da upoznamo vladine zvaničnike da su mediji i politika u našoj državi zakonski odvojeni već skoro dvadeset godina. Svako uplitanje politike, a posebno izvršne vlasti u rad medija smatra se ozbiljnim ugrožavanjem njihove nezavisnosti. Takođe podsjećamo da je nezavisnost medija preduslov za njihovo objektivno i nepristrasno izvještavanje”, navodi se u saopštenju.

Prijetnje gašenjem medija i prizivanje grčkih scenarija, kako je rekao, nisu odlika demokratskih vlasti niti pokazatelj spremnosti da se uvaži pluralizam i nezavisnost medija.

 “To što se aktuelnoj Vadi ne sviđa uređivačka politika javnog servisa ne može i ne smije biti razlog za prijeteće poruke i poziv za nezakonito smjenjivanje menadžmenta ove kuće. Takođe nije uobičajeno da vlast koja sebe smatra prvom demokratskom u istoriji Crne Gore svoj mandat započinje ovako drastičnim pritiscima na rad medija”, navodi se u saopštenju.

Medijski savjet za samoregulaciju će, kako su naveli, upoznati sve relevantne međunarodne organizacije sa pritiscima na rad medija koji u posljednje vrijeme dolaze od nove Vlade Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније