Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 12. 2020. 11:11 >> 11:12

UDRUŽENJE RODITELJI

Podrška za 200 djece koja žive u siromaštvu

Više od 200 djece iz Podgorice za tri godine bilo je uključeno u socijalni servis udruženja Roditelji, koji je namijenjen mališanima iz socijalno ugroženih porodica.

Iz udruženja Roditelji kazali da servis Učionica družionica obezbjeđuje kontinuiranu individualnu i grupnu podršku djeci koja žive u ekstremnom siromaštvu.

“Od 2017. godine sa djecom je realizovano preko tri časova zahvaljujući posvećenosti 80 volontera. Osim toga, održano je 500 psiholoških i kreativno edukativnih radionica”, kaže se u saopštenju.

Učionica družionica je dio programa podrške udruženja Roditelji namijenjenih socijalno ugroženim porodicama, s ciljem da im se osim obezbjeđovanjem jednokratne pomoći pomogne i u savladavanju školskog gradiva kako bi se posebna pažnja usmjerila na podršku pri obrazovanju, socijalizaciji i razvoju.

“Volonteri uključeni u Družionicu pružaju podršku djeci, odnosno pomoć u izradi domaćih zadataka i motivišu ih da nastave obrazovanje. Osim toga, organizuje se veliki broj kreativno-edukativnih i psiholoških radionica za djecu, radi se sa njima na razvijanju socijalih vještina, obezbjeđuju im se obrok i prevoz”, navodi se u saopštenju.

Koorinatorka programa Družionica Tanja Ćirović rekla je da je Družionica postala sigurno i podržavajuće mjesto za djecu iz socijalno ugroženih porodica gdje se sa radošću vraćaju

“Kroz podršku u učenju i motivaciju za nastavak obrazovanja, udruženje Roditelji pokušava da utiče na izlazak iz kruga siromaštva u kome se porodice nalaze”, dodala je Ćirović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније