Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 12. 2020. 13:03   >>  13:03

BANKA HRANE

Zakonom urediti pomoć siromašnima

Mora postojati zakon koji će da reguliše način kako će se pomagati onima kojima je to neophodno, saopštili su iz Banke hrane povodom Međunarodnog dana solidarnosti.

 

“Ovaj dan služi kao podsjetnik ljudima da pomažu jedni drugima, da se sjete da ima onih koji jedva imaju  da se prehrane   i da razvije osjećaj zajedništva među ljudima”, kazali su iz BHCG.

A nikad pomoći više nije bilo potrebno nego sad, u vrijeme kovida.

“Mnogo ljudi je ostalo bez zaposlenja, mnogo je onih koji su nalazili nacin da prežive njihove porodice  odlazeći u inostranstvo da rade,  što je sada nemoguće. Previše je onih koji žive bez ikakvih prihoda a pomoći niodkuda”, kazali su iz Banke hrane.

Solidarnost, kao moralni pojam označava moralnu obavezu čovjeka za čovjeka.

“Vlada mora izdvojena sredstva u budžetu zaista iskoristiti  za suzbijanje siromaštva a ne kao do sada, kada su preusmjeravana za druge namjene  i trošena za mnogo toga koje nema veze sa siromaštvom. Država će morati da uzima više od bogatih da bi transferisala ta sredstva u rješavanje problema siromašnih”, navodi se u saopštenju. .

Oni navode da se pomoć nije raspoređivala pravedno.

“Vrijeme je  da imamo odgovorne i pravične ljude na  osjetljivim mjestima kakvi su u Ministarstvu za socijalni rad, Centrima  za socijalni rad, Sekretarijatima za socijalni rad i Crvenimom krstu, koji će raditi za dobrobit socijalno ugroženih “, navodi se u saopštenju.

“Nova vlada  i imaće mogućnost da radi na  oporavku  od epidemije korona virusa, posveti se pravičnijem odnosu sistema  prema ljudima  i smanji nejednakost koja je postala ozbiljna pojava  u našem društvu“, poručili su iz Banke hrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније