Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 12. 2020. 14:57 >> 14:58
6

SIMOVIĆ IJZ-U

"Dajte smjernice ili pojasnite mjere koje zabranjuju Bazar"

Predsjednik Opštine Nikšić pozvao je direktora Instituta za javno zdravlje IJZ Igora Galića da još sagleda sve ove činjenice i da propiše epidemiološke smjernice za bezbjedno održavanje novogodišnjeg bazara, ili pomogne u prepoznavanju važećih mjera kojima su zabranjene ove aktivnosti, kao i tumačenju dozvoljenih sa "dokazano mnogo većim epidemiološkim rizikom".

Simović je uputio novi dopis IJZ-u i direktoru Galiću u kome je ukazao na nekoliko činjenica.

"Opština Nikšić vam se obratila za propisivanje uslova za organizovanje Novogodišnjeg bazara na otvorenom i klizališta za djecu, takođe na otvorenom, pod strogo kontrolisanim uslovima. susret realnim potrebama građana, sa ciljem ublažavanja posljedica pandemije na mentalno zdravlje, posebno najmlađih, kao i ekonomskih posljedica, Opština Nikšić je preduzela i preduzima brojne aktivnosti, uvažavajući epidemiološku situaciju i propisane mjere. Zbog činjenice da su naši najmlađi već duže vrijeme uskraćeni za brojne aktivnosti, što utiče na njihovo odrastanje, naša namjera je bila da im na ovaj način, u susret prazmcima, vratimo makar dio onoga što im pripada, ponavljamo, u bezbjednim i strogo kontrolisanim uslovłma", navodi se u saopštenju.

Uvažavajući epidemiološku situaciju, Simović navodi da je Opština Nikšić tradicionalni Sajam lokalnih proizvoda, koji se održavao u Sportskom centru, organizovala putem onlajn platforme.

"Time smo brojnim preduzetnicima, zanatlijama i poljoprivrednicima omogućili da plasiraju svoje proizvode i tako obezbijede sredstva za egzistenciju svojih porodica", objasnio je on.

Ističe da je Opština sa istim ciljem pristupila organizaciji Novogodišnjeg bazara na otvorenom na centralnom gradskom trgu površine 7.000m2, sa svega 16 kućica.

"Umjesto propisivanja uslova od strane struke, dobili smo odgovor vašeg Kabineta, kojim se apeluje da se otkažu ove aktivnosti. Razlog našeg obraćanja bio je izraz odgovornosti i potrebe propisivanja mjera od strane struke, kao što su vjerujemo, propisane za Novogogdišnji bazar u Herceg Novom, za rad otvorenih i zatvorenih tržnica i pijaca širom Crne Gore, tržnih centara, banaka i brojnih drugih djelatnosti", istakao je Simović.

On je pozvao Galića da, zbog brojnih obraćanja ugostitelja, pomogne u tumačenju odluke o zabrani rada ugostiteljskih objekata u danima praznika, uz strogo poštovanje propisanih mjera.

"Opština Nikšić je u svim dosadašnjim aktivnostima pokazala punu posvećenost zajedničkoj borbi protiv pandemije i istovremeno puno razumijevanje i solidarnost prema realnim potrebama i izazovima sa kojima se suočavaju naši građani. To će učiniti i ovim povodom. I ovom prilikom pozivamo sve građane da u punoj mjeri, bez izuzetka, svi zajedno poštujemo epidemiološke mjere, kako bi što pnje i lakše pobijedili pandemiju", poručio je Simović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније