Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 12. 2020. 22:14 >> 22:12

SENAT UCG

Dodatni korona ispitni rok od 1. do 5. marta

Uzimajući u obzir zahtjev Studentskog parlamenta UCG-a i rukovodeći se situacijom izazvanom virusom COVID-19, studentima koji zbog pandemije prouzrokovane ovim virusom i obavezne mjere samoizolacije nisu bili u mogućnosti da polažu završni ispit omogućiće se dodatni rok, zaključak je sa današnje sjednice Senata UCG-a kojom je predsjedavao rektor Danilo Nikolić.

 

Dodatni ispitni rok će se organizovati od 1. do 5. marta 2021. godine, a studenti koji budu željeli da ostvare pravo na polaganje završnog ispita u ovom roku, dužni su da organizacionoj jedinici dostave rješenje o samoizolaciji ili pozitivan rezultat testa na korona virus.

Senat je verifikovao članstvo dr Draganu Baćoviću, saradniku u nastavi na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, kao predstavniku saradnika u Senatu UCG-a. S tim u vezi, konstatovan je prestanak članstva dr Ivana Vasiljevića, saradnika u nastavi na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

Na istoj sjednici, usvojen je prijedlog Strategije Internacionacionalizacije Univerziteta Crne Gore 2021-2026.

Na osnovu Statuta Univerziteta Crne Gore, a na prijedlog rektora, usvojeni su prijedlozi odluka o izmjeni Odluke o imenovanju člana Etičkog odbora UCG-a, a u vezi je i sa članom 11 stav 2 Etičkog kodeksa UCG-a (Bilten UCG, br. 467/19) i o izmjeni Odluke o formiranju Odbora za upravljanje sistemom kvaliteta na UCG, u vezi i sa članom 12 Pravilnika o organizaciji i radu sistema za osiguranje i unapređnje kvaliteta na UCG.

Razmotreni su referati za izbor u akademska zvanja iz Biltena UCG br. 511 i Biltena UCG br. 509, za dva kandidata na Fakultetu dramskih umjetnosti i po jednog kandidata na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i Ekonomskom fakultetu. Takođe, imenovana je i komisija za razmatranje konkursnog materijala i pisanje izvještaja o izboru u akademsko zvanje za oblast Romanistika - Francuski jezik, na Filološkom fakultetu i oblast Sportske nauke na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

Na Senatu su usvojeni prijedlozi organizacionih jedinica u cilju realizacije postupka za sticanje akademskog naziva doktora nauka za 12 kandidata na Elektrotehničkom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Filološkom fakultetu i Medicinskom fakultetu. Usvojeni prijedlozi tiču se ocjene o ispunjenosti uslova i imenovanja komisije za ocjenu doktorske disertacije, izvještaja o podobnosti teme i kandidata, podobnosti kandidata i teme, imenovanju mentora i komentora, ocjene podobnosti doktorske teze i kandidata.

U cilju adekvatnijeg rasporeda opterećenja nastavnika i saradnika sa doktoratom usvojena je odluka o izmjenama plana organizacije nastave za ljetnji semestar 2020/21. na Ekonomskom fakultetu, kao i izmjena plana organizacije nastave po osnovu matičnosti na Pomorskom fakultetu Kotor.

Senat se osvrnuo i na najavljene prijedloge izmjena Zakona o visokom obrazovanju, te oštro osudio neopravdano narušavanje autonomije Univerziteta Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније