Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2020. 15:14 >> 15:14

MITROVIĆ

UNDP ostaje pouzdan partner Ministarstva

UNDP ostaje pouzdan partner na našem putu ispunjenja projektnih ciljeva i preuzetih obaveza, i nadamo se daljoj dostupnosti fondova čija je UNDP implementorna agencija”, kazao je ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović koji se danas sastao sa državnim sekretarom za ekologiju, Danilom Mrdakom i stalnom predstavnicom Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Danijelom Gašparikovom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku su dogovorili koncept buduće saradnje.

"Ministar je na sastanku informisan o brojnim projektima sa UNDP koji su u toku, i onima koji tek treba da otpočnu, u skladu sa međunarodnim obavezama Crne Gore i prioritetima Ministarstva i Vlade", navodi se u saopštenju.

Gašparikova je potvrdila spremnost Kancelarije UNDP-a na planu inteziviranja saradnje sa Ministarstvom u projektima iz oblasti prirode, zaštite životne sredine, upravljanja otpadom i vodama, sa posebnim naglaskom na klimatske promjene.

Državni sekretar Danilo Mrdak je pojasnio da bi jačanje kadrovskih kapaciteta trebalo da bude jedan od ključnih prioriteta u pogledu realizacije projekata sa UNDP. Gospođa Gašparikova je poručila da je, s tim u vezi, UNDP spreman da pruži svu neophodnu ekspertsku pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније