Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina biznis ]

26. 12. 2020. 13:25 >> 13:25

RASPRAVA U PONEDJELJAK

Pripremljeni finansijski planovi regulatora za 2021.

Parlamentarna budžetska kancelarija pripremila je prikaze finansijskih planova regulatornih agencija za narednu godinu u susret skupštinskom zasijedanju koje počinje u ponedjeljak.

Kako je saopšteno iz Skupštine, na sjednici koja počinje u ponedjeljak razmatraće se predlozi finansijskih planova rada za narednu godinu Agencije za elektronske medije (AEM), Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN), Agencije za nadzor osiguranja (ANO) i Komisije za tržište kapitala.

Skupština i Vestminsterska fondacija za demokratiju (VFD) su 19. maja 2016. godine, potpisale Memorandum o razumijevanju, u cilju formiranja Parlamentarne budžetske kancelarije, a u sklopu dvogodišnjeg projekta Jačanje finansijskog nadzora crnogorske Skupštine, koji je VFD sprovodila uz podršku Ambasade Velike Britanije u Podgorici.

"Po uzoru na praksu najrazvijenijih parlamenata, projekat je imao za cilj stvaranje stručnog jezgra koje će omogućiti Skupštini da značajnije učestvuje u budžetskom ciklusu, a poslanicima da imaju na raspolaganju podršku prilikom analize i rasprave o ključnim budžetskim dokumentima i zakonima sa značajnim fiskalnim uticajem“, navodi se u saopštenju.

Novoformirana Parlamentarna budžetska kancelarija, kao uža organizaciona jedinica unutar Parlamentarnog instituta, započela je sa radom u oktobru ove godine.

U Parlamentarnoj budžetskoj kancelariji obavljaju se stručni poslovi koji se odnose na izradu istraživačkih radova, odnosno analitičkih informativnih materijala i sažetaka relevantnih zvaničnih domaćih i publikacija međunarodnih institucija na teme od značaja za sprovođenje ekonomske i fiskalne politike, u cilju podrške radu poslanika.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније