Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Portal RTCG ]

29. 12. 2020. 10:32   >>  12:39

PROFESORICA BOŠKOVIĆ

"Oktoih" kruna nakon 34 godine rada u učionici

Profesorica istorije Snježana Bošković kaže da je državna nagrada “Oktoih” najveće priznanje i čast za svakog pojedinca. Nakon 34 godine rada u učionici ističe da ljubav prema istoriji ili bilo kom školskom predmetu zavisi od nastavnika, jer dobro motivisan nastavnik tjera i učenika da radi.

Profesorica istorije u nikšićkoj Osnovnoj školi „Olga Golović“ Snježana Bošković zajedno sa koleginicom Erminom Vlahovljak, profesoricom francuskog jezika u Pljevaljskoj Osnovnoj školi „Salko Aljković“ izabrane su za godinšnju nagradu Oktoih od 19 prijavljenih.

“Svi mi koji radimo u prosvjeti osjećamo se počastvovani i ovo je za mene kruna mog dugogodišnjeg rada, pošto 34 godine radim u učionici. Ovo je najveće priznanje i čast za svakog pojedinca, za sve nas koji se odlučimo za posao prosvjetnog radnika i radimo ga s ljubavlju i požrtvovanjem, a ima nas u Crnoj Gori”, kazala je Bošković u Jutarnjem programu TVCG.

Kazala je da je ponosna što je dio svih onih koji su primili i koji će da prime nagradu Oktoih.

“Tridesetčetiri godine je veliko, iza toga stoji veliki rad prije svega u učionici, jer sve iz učionice je rad za ostalo. Rad u učionici doveo je do toga da sam jedan od autora radnih svesaka za šesti, sedmi i osmi razred, zatim da budem jedan od autora priručnika. Dakle rad u učionici je bio jedna odskočna daska”, kazala je Bošković.

Izuzetno je ponosna na svoje učenike.

“Da nije učenika, ne bi bilo ni nagrade. Da nije moje motivacije, ne bi bilo svega ovoga”, kazala je ona.

Koliko je posvećen nastavnik govori I činjenica da je nedostatak takmičenja iz istorije uspela da nadomjesti učestvovanjem na filmskim festivalima.

“Dobili smo prvu nagradu na festivalu Kref sa filmom “Putujmo kroz vrijeme”, učestvovali su na četiri međunarodna kampa gdje su bili jedini predstavnici Crne Gore. Njihov rad u građanskom vaspitanju doveo je do toga da je njihov čas na sajtu Savjeta Evrope. Saradnja sa kolegama dovela je do toga da imamo ogledne, ugledne časove, da smo učestvovali u konkursima kreativne nastave i to je jedan stalni, kontinuirani rad”, kaže profesorica.

Ističe da ljubav prema istoriji zavisi i od nastavnika, jer dobro motivisan nastavnik tjera i učenika da radi.

“Istorija je predmet opšte kulture koji uvezuje sve predmete, daje širinu u znanju. Kada učeniku razvijate kritičko mišljenje, kad on može da vas pita, kada uvezuje znanje od praistorije do savremenog doba, kada radite nacionalnu istoriju gdje se baziramo na temeljima i vrijednostima koje smo imali i koje imamo i koji treba da se njeguju, kada ih okrećete tome da vole i poštuju to što imaju i kada uvezujemo djecu našeg obrazovnog sistema, onda smo uspjeli”, zaključila je dobitnica nagrade Oktoih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније