Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 12. 2020. 21:59 >> 22:06

DANILOVGRAD

Ispratili 12. generaciju akademaca uprkos pandemiji

Sigurni smo da će naši akademci pokazati da su tokom školovanja stekli sva potrebna znanja i vještine koje će primijeniti u obavljanju ovog veoma složenog i zahtjevnog posla, istakao je direktor Policijske akademije, Boban Šaranović prilikom svečane dodjele diploma za XII generaciju polaznika, koja je održana je danas u Danilovgradu.

Tradicija održavanja svečanog programa je ove godine izostala zbog složene epidemiološke situacije.

Šaranović je naveo da i uprkos poteškoćama i ekstremnim uslovima sa kojima se PA susrela, tokom epidemije, zajedničkim snagama su uspješno ispratili XII generaciju polaznika. On je naveo da se radi o veoma kvalitetnim polaznicima, koji su za dvije godine školovanja uložili veliki trud.

„Ovo je prva generacija koja je završila Akademiju u uslovima pandemije, koja je prisutna ne samo u Crnoj Gori nego i širom svijeta“ kazao je Šaranović.

Najbolji akademac XII generacije polaznika, Arijan Kos, naveo je da su tokom dvogodišnjeg školovanja akademci prošli kroz niz obuka gdje su koristili savremenu opremu i savremene metode koja im je značajno pomogla da koriguju greške i usavrše stečeno znanje.

„Mnogo je prednosti koje ova institucija pruža svakom akademcu, a to je razvijanje svojih psihičkih, fizičkih i intelektualnih sposobnosti. Tokom dvogodišnje obuke u ovoj instituciji, svaki akademac je spreman da odgovori problemima savremenog društva, i da brani Ustav i zakone Crne Gore. Za mene je biti akademac velika čast i ponos jer, prije svega, moramo se voditi poštenjem, čašću, dostojanstvom i integritetom, jer to uniforma koju nosimo zahtjeva od nas“, kazao je Kos.

„Smatram da smo pripremili jedan kvalitetan kadar za Upravu policije“, zaključio je Šaranović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније