Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

30. 12. 2020. 20:17   >>  20:22

SLUŽBE REAGOVALE

Nevrijeme donijelo brojne probleme Mojkovčanima

Nevrijeme praćeno obilnom kišom koje je prethodnih dana zahvatilo našu zemlju donijelo je brojne probleme stnovnicima Mojkovca. Na teritoritoriji te Opštine na više lokacija nadležne službe su reagovale. U selu Bjelojevići istoimena rijeka je odnijela dio mosta, pa mještani koji gravitiraju tom predjelu ostali su bez glavnog puta ka kućama.

Veso Marjanović iz Bjelojevića nadomak Mojkovca sada teško prelazi rijeku nakon što je bujica odnijela dio mosta koji su on i njegova porodica pravili iz sopstvenih sredstava. Ističe da mu je most bio osnovna veza sa gradom. On objašnjava da se na ovom prostoru radi dio regionalnog puta Mojkovac- Berane i da je iznad mosta koji je srušen bio napravljen most od betonskih cijevi.

"U toku noći je probile su i cijevi i odnešene. Sad imamo veliki problem ne znamo kako da dođemo do Mojkovca, do svojih kuća. Da nešto kupimo ili potrgujemo. Inače se bavimo poljoprivredom, imam svoje prizvode koje plasiram širom Crne Gore, najviše u Podgorici, sad nijesam u mogućnosti da to plasiram ponesem ni da ponudim", kazao je poljoprivredni proizvođač i mještanin sela Bjelojevići – Mojkovac Veso Marjanović.

On kaže da je svjestan da je nevrijeme uzrok problema koji ga je zadeso. Objašnjava da se obratio Opštini Mojkovac i lokalnom Komunalnom preduzeću.

"Tu su oni pokušali nešto jutros da urade, ali nemaju mogućnost nemaju dovoljno materijala, prvenstveno kamena da bi nešto nabacili i sanirali ovaj prelaz", dodaje Marjanović.

Predsjednik Opštine Mojkovac kaže da su pokušali sa svojim službama riješe problem mještana sela Bjelojevići, a nevrijeme je stvorilo probleme u svim djelovima grada.

"Konktetno od juče sam na terenu Bjelojevića, Slatine, Prošćenja, Žari, Štitarice u svakom dijelu Opštine ima prooblema. Uglavnom to naše komunalno preduzeće Gradac Mojkovac savršeno i dobro obavlja i ima 3-4 mobilne ekipe koje su non stop na terenima", kazao je predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić.

Iz kompanije Bemax koja izvodi radove na dionici na kojoj se nalazi most koji smo pomenuli na početku priče su kazali da njihova firma nikako nije mogla ugroziti stabilnost mosta jer ga nije koristila. Poručuju da će pomoći mještanima tako što će popuniti materijalom dio oštećenog nasipa, kada se rijeka povuče u svoje korito. Zaključuju da će ovaj višegodišnji problem biti riješen izgradnjom novog mosta na rijeci Tari, čija izgradnja je predviđena projektom rekonstrukcije puta Mojkovac - Vragodo.

Dragana Šćepanović Vlahović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније