Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 12. 2020. 13:50 >> 14:03

UKLJUČENE SVE MREŽE

Pomoć Hrvatskoj i porukom na broj 15888

Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, Telenorom i M-telom, aktivirao SMS liniju za donacije 15888, putem koje građani Crne Gore od sjutra, 1. januara 2021. godine, mogu da pruže podršku stanovnicima Hrvatske pogođenim zemljotresom.

"Slanjem SMS-a na broj 15888, moguće je donirati 1 euro. Ova usluga je dostupna korisnicima svih operatera u Crnoj Gori, a nakon realizovane donacije svaki donator će SMS-om dobiti potvrdu o uspješno realizovanoj donaciji", saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Podsjećaju da je donacije moguće realizovati i uplatama na žiro račun: 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, sa naznakom "pomoć stanovnicima Hrvatske".

Iz Crvenog krst Crne Gore navode da će sva prikupljena sredstva uplatiti Hrvatskom Crvenom križu, koji je neumoran u odgovoru na humanitarne potrebe stanovnika pogođenih zemljotresom i konstantno prisutan na terenu.

"Finansijske uplate su za sada najbolji način pružanja podrške, jer iz Hrvatskog Crvenog križa nisu iskazali potrebe za nekim drugim vidom pomoći, zbog činjenice da trenutno raspolažu dovoljnim količinama hrane, higijenskih i drugih artikala, a i zbog logističkih aspekata ovih vrsta donacija. Tako apelujemo na sve koji žele da daju doprinos, da to učine putem žiro računa i SMS-a. Ako dobijemo drugačije informacije iz Hrvatskog Crvenog križa, koji aktivno sarađuje i sa drugim službama, obavijestićemo javnost", navodi se u saopštenju.

Crveni krst podržava i svaki vid pružanja podrške i akcija koje se organizuju, jer su, kažu, ciljevi i namjere svih tih aktivnosti iskreni i humani.

"Ipak apelujemo da djelovanje bude sinhronizovano, kako bismo jedinstveno pomogli onima kojima je potrebno i da se ne upućuje pomoć koja nije tražena i bez prethodnog dogovora i koordinacije za nadležnim službama i organizacijama", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, zbog velikog interesa građana Crne Gore koji žele pomoći Hrvatskoj nakon zemljotresa Ambasada te zemlje u Crnoj Gori saopštila je na koji se način može uplatiti novac za pomoć pogođenima zemljotresom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније