Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Krsto Čabarkapa, TVCG [ Mediabiro ]

03. 01. 2021. 14:46   >>  18:58 3

SMOLOVIĆ

Kapitalni projekti realizuju se planiranom dinamikom

Antifašistička borba i njome izvojevana sloboda najviši je vrh savremene Crne Gore, a očuvanje tog slobodarskog ideala dug je prema precima i zavjet budućim generacijama, poručio je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović na svečanoj sjednici povodom 76. godina od oslobođenja tog grada u Drugom svjetskom ratu. On je kazao da je u godni krize budžet opštine realizovan u potpunosti.

Sjednica je, zbog epidemiološke situacije, održana uz poštvanje svih mjera propisanih od strane nadležnih institucija.

“Obilježavajući ovaj jubilej, ne možemo a da se ne prisjetimo onih koji su dostojanstveno stajali na braniku otadžbine, ubijeđeni da je njihova ideja jedina ispravna i vrijedna podnošenja žrtve, na čemu im moramo biti vječno zahvalni. Takođe, želim da istaknem da se naši slavni preci nijesu borili samo za antifašističke ideale. Borili su se da bi sačuvali ono što je Bijelo Polje i prije i poslije njih vjekovima gradilo i baštinilo - međusobno razumijevanje, poštovanje različitosti i skladan suživot. Ideje za koje su se oni borili, utemeljene su u modernoj, evropskoj i građanskoj Crnoj Gori”, naveo je Smolović.

Uprkos brojnim izazovima koje je donijela najveća epidemiološka kriza, kako je istakao, iza Bijelog Polja je godina u kojoj je lokalna samouprava, pored brige o zdravlju, nastavila da radi na unapređenju životnih uslova građana u svakom dijelu grada i u svim naseljima.

“U prošloj godini uspjeli smo da realizujemo budžet u potpunosti. Takođe, realizacija kapitalnih projekata je nastavljena uprkos prisustvu pandemije. Završena je realizacija brojnih projekata iz oblasti saobraćajne, vodovodne, elektro-energetske, obrazovne i kulturne infrastrukture. Zašta veliku zahvalnost dugujemo 41. Vladi Crne Gore i Upravi javnih radova”, rekao je predsjednik Opštine.

Izrazivši nadu da će i u narednom periodu državni organi imati svijest o značaju Bijelog Polja kao administrativnog, kulturnog i ekonomskog središta sjevera Crne Gore, on je podsjetio da je samo u 2020. godini, kroz podsticajne mjere, bjelopoljskim poljoprivrednim proizvođačima isplaćeno 250 hiljada eura. Na taj se način, ukazao je, kreira se nova etapa privrednog razvoja opštine Bijelo Polje.

“Podršku Opštine dobili su i roditelji kroz naknade za novorođenu djecu, besplatne udžbenike do četvrtog razreda osnovne škole, studentske stipendije i druga socijalna davanja. Nastavili smo sa redovnošću isplata sredstava prema kulturi, sportu, NVO i svim partnerima koji rade u interesu građana”, dodao je Smolović.

Za dosadašnji razvoj Bijelog Polja, dodaje Smolović, uvijek su bili zaslužni ljudi, koji su svojim posvećenim radom i pregalaštvom, ostavili neizbrisiv trag u njegovoj istoriji. Prema njegovim riječima, u 2021. godini planira se nastavak i završetak svih započetih radova koji će doprinijeti da Bijelo Polje postane moderan planinsko - skijaški i speleološki centar regiona.

“U ovoj godini ćemo pored kapitalnih projekata od državnog značaja početi rad na kruni urbanog uredjenja gradskog jezgra, izgradnjom gradskog šetališta pored Lima. Posebno smo ponosni na titulu 'Najtransperetnijeg grada u Crnoj Gori' koji smo dobili u martu 2020”, zaključio je Smolović.

Zdravstvenim radnicima Bijelog Polja nagrada “3. januar”

Nagrada “3. januar” je uručena predstavnicima zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć – dr Erolu Muratoviću, dr Majdi Dobardžić i dr Besimu Staniću.

Zahvalivši se na dodjeli najvećeg opštineskog priznanja, doktor Muratović je u ime nagrađenih poručio da je zdravstveni sistem u Bijelom Polju adekvatno organizovan i spreman da odgovori najvećim izazovima u zdravstvu.

"Sve tri nagrađene ustavnove su dale svoj maksimum u zbrinjavanju kovid pacijenata. Trudili smo se maksimalno da svaki pacijent bude zbrinut, što nije uspjelo ni mnogo ekonomski razvijenijim državama. Nismo žalili svoje znanje, zdravlje, pa smo čak i svoje porodice stavili u rizik od obilijevanja a svoju izdržljivost testirali do maksimuma", rekao je on.

Plakete i zahvalnice ove godine dobili su: Humanitarni fond „Hilal“, Opštinska organizacija Crvenog krsta, Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, Radmila Mika Rakočević, poč. Dejan Luković (posthumno), Firma Global Industrial Solutions i Jelena Ćetković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније