Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 01. 2021. 16:10   >>  16:41 7

ČESTITKA BRAJOVIĆA

''Dok je Cetinja, biće i Crnogoraca''

Dok je Cetinja, biće i Crnogoraca, biće i Crne Gore. Zato, poštovane Cetinjanke i Cetinjani, prema prijestonom gradu moramo imati poseban odnos i pokazivati posebnu brigu, kazao je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Ivan Brajović, povodom Dana osnivanja Prijestonice Cetinje.

“4. januara 1482. godine osnovan je prijestoni grad, Cetinje. Danas, 539 godina kasnije, u to isto Cetinje se kunu Crnogorci i Crnogorke i ono predstavlja naše svjetlo u tami, našu luču nikad ugašenu'', poručio je Brajović.

Ono je, kaže Brajović, zajedno sa visokim Lovćenom, oltarom crnogorskim, svetinja svakoj Crnogorki i svakom Crnogorcu.

Ističe da ono na najbolji način simbolizuje trajanje Crne Gore i ono je garant ispunjenja onog našeg prkosnog uzvika - Da je vječna Crna Gora!

Cetinje se, kaže Brajović, nosi u srcu i ono jeste srce Crne Gore. Njime se, kako navodi, dičimo dok nižemo uspjehe, a njemu se okrećemo kad god je teško

''Zato, poštovane Cetinjanke i Cetinjani, prema prijestonom gradu moramo imati poseban odnos i pokazivati posebnu brigu. Želim da dostojno obilježite ovaj svečani dan, u slavu svih poštovanih Cetinjana'', zaključio je Brajović.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније