Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 01. 2021. 11:59 >> 11:59
1

BEČIĆ BEČIĆ 

Prioritet rješavanje zagađenja vazduha u Pljevljima

Jedan od prioriteta Vlade Crne Gore mora biti toplifikacija Pljevalja, što bi u značajnoj mjeri stvorilo preduslove za rješavanje jednog od gorućih problema pljevaljskog kraja – velike zagađenosti vazduha. Cilj je i unapređenje strateškog korišćenja značajnih prirodnih resursa u Pljevljima, ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, koji se danas sastao sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem, i privrednicima u ovom gradu.  

Bečić se, kako se navodi u saopštenju, osvrnuo na brojne razvojne potencijale u poljoprivredi, drvoprivredi, novim turističkim vrijednostima i drugim privrednim sektorima čijom adekvatnom valorizacijom se mora stvoriti prilika za neophodan rast životnog standarda svih građanki i građana Pljevalja.

Golubović je upoznao predsjednika Bečića sa realizovanim projektima u prethodnom periodu i istakao važnost decentralizacije Crne Gore, te zahvalio na donaciji koju je Skupština Crne Gore uputila Opštoj bolnici u Pljevljima.

Radnu posjetu opštini Pljevlja, Bečića je završio sastankom sa privrednicima, koji su ukazali na probleme i izazove sa kojima se suočavaju u Pljevljima.

Predsjednik Skupštine ukazao je na značaj saradnje svih institucija u cilju kreiranja povoljnijeg ambijenta za poslovanje, naročito tokom pandemije koronavirusa. On je istakao posebnu važnost strateškog planiranja upravljanjem prirodnim resursima i njihove adekvatne valorizacije.

"Veliki potencijali u poljoprivredi, šumarstvu, drvopreradi i turizmu moraju biti bolje promovisani, uz jasnu viziju i dugoročnu održivost, kako bi u konačnom doprinijeli poboljšanju standarda života građanki i građana opštine Pljevlja, čime bi se smanjio jedan od najvećih problema na sjeveru Crne Gore - odlazak mladih ljudi“, istakao je Bečić. 

Privrednici su bili jedinstveni u ocjeni da je njihov zajednički cilj unapređenje razvoja njihove sredine. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније