Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 01. 2021. 07:17 >> 07:19
21

BOŽIĆNA POSLANICA

Prepriječeni putevi koji vode do naših oltara

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo pozvao je vjernike da ih u dane Božića okupi bratska ljubav i ujedini časni krst, a ujedno je apelovao na vlasti da shvate da „samo na temeljima pravde i božanske istine može carevati mir, bratstvo i dobra volja među ljudima“.

"Molimo se Svevišnjem da urazumi silnike koji su na pravdi Boga oteli naše svetinje i priječe nam vršenje službe na našim oltarima i pokaže im put razumnog i pravednog rješenja crnogorskog crkvenog pitanja. Pozivamo ljude i braću koji o tome odlučuju da ne grade svoju sreću na bezakonju, otimanju naših svetinja, ponižavanju Crnogorske crkve i odricanju prava Crnogorcima da budu svoji na svome", naveo je, između ostalog, mitropolit Mihailo u božićnoj poslanici.

On je istakao da pred CPC stoji odgovornost da doprinese miru, pravdi i bratstvu u zemlji.

Mitropolit Mihailo je izrazio duboku zabrinutost zbog, kako je naveo, ponižavajućeg statusa CPC i „poniženja koje trpi naš pravoslavni narod kojemu se prepriječeni svi putevi koji vode do naših oltara“.

"Drugi put u posljednjih sto godina, i crkva i narod raspeti su na stub srama i stradanja. Pozivam sve ljude dobre volje da nam ukažu svaku moguću podršku da bismo povratili naše manastire, crkve i kulturnu baštinu u vlasništvo naroda i države kojima su nezakonito izuzete iz vlasništva", naveo je Mihailo.

On je naveo da CPC duboko žali i saosjeća sa svim žrtvama virusa korona i s onima koji pate za najbližima koji su postradali od njega.

"Iskazujemo najdublju zahvalnost svim medicinskim radnicima i onima koji se u ove dane bore za spas naroda od ove pošasti i prizivamo božju blagodat na svima njima", naveo je mitropolit CPC i vjernicima čestitao predstojeći Božić.

"Sa željom da Božić svima ljudima na zemlji donese mir, slogu i ljubav, pozdravljam vas najradosnijim hrišćanskim pozdravom. Hristos se rodi! Vaistinu se rodi! Srećno Vam novo ljeto 2021. godine", zaključio je mitropolit CPC.

 

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније