Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 01. 2021. 18:20 >> 21:56
1

KRIVOKAPIĆ-JOKIĆ

"Umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrditi status Grada Kotora"

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, boravio je sa svojim saradnicima u radnoj posjeti opštini Kotor. Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić uručio je predsjedniku Vlade inicijativu za dodjelu statusa grada Kotoru, na način što će lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrditi status Grada Kotora, što je predsjednik Vlade sa zadovoljstvom prihvatio.

Kako je saopšteno, Krivokapić i Jokić obišli su Muzej grada Perasta.

"U nastavku posjete predsjednik Vlade i predsjednik opštine imali su radni sastanak u opštini Kotor. Na sastanku premijer Krivokapić predočio je lokalnom rukovodstvu planove Vlade Crne Gore, potencirajući namjeru Vlade da zaustavi sve privilegije pojedinaca, da radi u opštem interesu svih građana, da započne proces decentralizacije, te da obnovi moral i crnogorsko društvo", navodi se u saopštenju Vlade.

Predsjednik opštine je upoznao premijera sa svim problemima sa kojima se Kotor suočava, od UNESCO statusa, gradnje na Kostanjici, preko projekata bulevara, sportske sale i bazena, do projekta odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda.

Zajednički je izraženo zadovoljstvo susretom i dogovoreno da se koordiniraju aktivnosti Vlade i lokalne samouprave u cilju prevazilaženja i rješavanja nagomilanih problema.

Sastanku su pristustvovali predsjednica SO Kotor Maja Mršulja, potpredsjednici opštine Siniša Kovačević i Nebojša Ševaljević, sekretari u lokalnoj samoupravi Jelena Franović, Nebojša Ilić, Ognjen Vukasović, Simeona Begović.

U nastavku posjete, Krivokapić i Jokić obišli su Pomorski muzej Crne Gore i Istorijski arhiv Kotora, gdje su se upoznali sa postavkama, kao i sa problemima koje muče ove institucije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније