Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 01. 2021. 15:52 >> 17:15

POPLAVE U ŠTOJU

Situacija u Ulcinju stabilna

Intenzivne padavine prethodnih dana prouzrokovale su podizanje nivoa rijeke Bojane, kao i rast nivoa vode u naseljima na područjima Štoja. Međutim, kako je kazao načelnik službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti, situacija je stabilna, i u ovom trenutku nema bojazni da može doći do pogoršanja situacije.

“Bitno je da istaknem da je situacija sa poplavom trenutno stabilna, iz razloga što nisu ispuštene velike količine vode iz akumulacionih jezera sa albanske strane. Te nekontrolisane vode bi značajno pogoršale situaciju“, rekao je Mehmeti, prenosi agencija Mediabiro.

On je naglasio da je Opština u svakodnevnom konatktu sa sa Štabom civilne zaštite u Skadru, prema čijim informacijama je trenutno sve pod kontrolom. U ovom trenutku, kako su iz Štaba kazali, nema bojazni da može doći do pogrošanja situacije.

Mehmeti je naveo i da su putem saopštenja za javnost obavijestili građane da budu obazrivi, kako  bi preduzeli sve preventivne mjere za sprječavanje posljedica od poplava.

„Mi smo u pripravnosti i u stalnom smo kontaktu i sa  Službom zaštite i Koordinacionim timom za spašavanje. Očekujemo da se ova situacija prevaziđe sa što manje posljedica. U odnosu na juče nema promjena, pogranična sela Fraskanjel, Lisna, Bori za sada su sigurna”, poručio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније