Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

10. 01. 2021. 20:01 >> 22:15
3

POPLAVE

Situacija u ugroženim područjima stabilna

Nevrijeme koje je posljednjih dana pogodilo Crnu Goru izazvalo je poplave u više opština. Situacija u Ulcinju, Rijeci Crnojevića, području Skadarskog jezera, za sada pod kontrolom. Iz Direktorata za vanredne situacije kažu da ne očekuju značajnije promjene narednih dana. Ono što ohrabruje je vremenska prognoza prema kojoj od sjutra prestaju padavine.

“Trenutno voda nije ušla u kuće, ali raste od jutros, veća je jedno 10-15 centimetara. Raste I sad, to je otprilike da poplavi asfalt. Mi smo navikli na ovu situaciju I zbrinuli smo stoku, ali ako poraste pola metra, metar, biće alarmantno”, kaže jedan od mještana.

Iz Direktorata za vanredne situacije kažu da je situacija pod kontrolom, te da ne očekuju ni velike promjene ni narednih dana.

“Možemo reći da je situacija na području Skadarskog jezera stabilna. Isto tako, postoje određene prijetnje, ali zbog naše komunikacije sa opštinskim timovima i službama zaštite i spašavanja, smatramo da će situacija ostati onakva kakva jeste, odnosno stabilna I na zavidnom nivou”, kazala je Dalida Martinović Crnovršanin iz Direktorata.

Ipak, ukoliko bi na nekim mjestima voda prešla uobičajene građane savjetuju građane:

“Da pređu na viši nivo, odnosno viši sprat. Jako je bitno da sarađuju sa timovima koji pružaju pomoć. Nema kontakata sa električnim uređajima kao ni plovidbe”, kaže  Martinović Crnovršanin.

Ranije danas načelnik službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti, kazao je da je situacija u Ulcinju, i u ovom trenutku nema bojazni da može doći do pogoršanja situacije.

Dragana Lalević, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније