Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

 Dragana Lalević, TVCG

12. 01. 2021. 13:13   >>  13:15 1

"SREĆA SE MNOŽI DIJELJENJEM"

Privilegija je učiti djecu

Prva slova, prve napisane riječi, brojka dobijena sabiranjem, tablica množenja- osnove su koje nosimo kroz čitav život, a koje dobijamo od nje- učiteljice, pedagoga koji osim prenošenja znanja priprema male ljude za svijet odraslih. Tu ulogu, ali i odgovornost sa zadovoljstvom su obavljale naše sagovornice čitav svoj radni vijek u podgoričkoj školi “Savo Pejanović”.

Nakon svega Svetlana smatra da je privilegija biti učitelj, a učitelji su u to vrijeme, saglasne su sagovornice  TVCG, prvo vaspitavali pa tek obrazovali jer ulaskom u učionice šestogodišnjaci ulaze u novi svijet, sa do tada nepoznatim pravilima.

Strahopoštovanje je bilo sinonim za učitelja, i samo tako im se moglo pristupati. Danas, djeca imaju drugačije navike, slobodniji su, a i roditelji su zahtjevniji.

Upućivale su ih kažu na prave vrijednosti, i vjeruju da nešto od toga ipak ostane u njima, pa mnogi, s pravom kažu da je učiteljica druga majka. Skromnost koju su njegovale nastojale su da i njima prenesu.

U godini pandemije tablu i kredu zamijenila su predavanja sa tv ekrana i kontakt preko različitih aplikacija. A da li tehnologija može zamijeniti živu riječ...

Srećne su kažu, kada svoje učenike, danas odrasle ljude, sretnu i ljubav koju dobijaju od njih im je najveća nagrada. A da opet mogu da biraju obje, bez premišlanja odgovaraju da bi birale isto...

Sreća se kažu množi dijeljenjem, a Nevenka i Svetlana su dijelile ono najvrednije- znanje i iskustvo i izvele na put mnoge profesore, inženjere, ljekare, pravnike, uspješne frizere, automehaničare...ljude koji su pronšli svoj put.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније