Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

13. 01. 2021. 06:37 >> 06:37

FZO

Privatnim ustanovama za liječenje 1,9 miliona

Fond za zdravstveno osiguranje je tokom prošle godine isplatio privatnim ustanovama 1.900.000 eura za liječenje i dijagnostiku građana koji to pravo u zakonskom roku od mjesec dana nijesu mogli da ostvare u javnim bolnicama.

Iz Fonda je Danu saopšteno da imaju sklopljene ugovore sa privatnim ustanovama za pružanje pet usluga iz oblasti zdravstvene zaštite.

"Fond ima zaključene ugovore o pružanju zdravstvenih usluga sa PZU van Zdravstvene mreže iz oblasti oftalmologije, patološke anatomije i histologije, za dijagnostičke usluge MR i usluge vantjelesne oplodnje. Za 11 mjeseci 2020. PZU su ispostavile Fondu fakture u iznosu od oko 1,9 miliona eura, od čega najviše za usluge MR-870.000 eura, dok je za isti period 2019. godine fakturisano oko 2,16 miliona eura, što je manje za oko 0,3 miliona eura", ističu iz Fonda.

Iz Fonda navode da treba raditi na jačanju javnog zdravstvenog sistema, kako građani ne bi morali da se liječe kod privatnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније